Kolacja degustacyjna w Pawilonie Towarzyskim
dodane dnia: 2018-11-07 przez: cmg01
Uwaga: impreza już się odbyła.
Termin imprezy: 2018-11-15
Kolacja degustacyjna, którą poprowadzi znamienity historyk, socjolog, autor wielu książek kulinarnych oraz poświęconych tematyce tradycji kulinarnej -
Andrzej Fiedoruk.
Przedstawi on historię tradycyjnych magnackich uczt na Podlasiu, szczególnie tych, które urządzał niegdyś w Białymstoku hetman - Jan Klemens Branicki.
Szefowie kuchni:
Grzegorz Chlebowicz - szef kuchni Trattoria Czarna Owca
Piotr Pyczot - szef kuchni Restauracja Carska
Adam Klepacki - szef kuchni Pawilon Towarzyski
Artur Gajda - sous-chef Pawilon Towarzyski
skomponowali na ten wyjątkowy wieczór
SPECJALNE MENU.
Menu będzie składało się z 11 dań, które dopełnią wyjątkowe, wytwarzane tradycyjnie nalewki staropolskie oraz znakomite wina węgierskie.
Cena za osobę: 240 zł
Rezerwacje pod numerem: 664 464 777 lub w lokalu.
UWAGA: ilość miejsc ograniczona.
Miejsce imprezy
ul. Akademicka 30
15-267 Białystok