Uwaga: impreza już się odbyła.
Termin imprezy: 2020-01-18
Fundacja Dzika Krew, Folwark Nadawki i MOAK Wasilków zapraszają na rodzinne warsztaty "Kuchenny Survival".
Wiemy już jak wykonać szałas, uzdatnić wodę, zdobyć pożywienie i rozpalić ogień w lesie..
Teraz przyszedł czas na podniesienie poprzeczki i próbę przetrwania w dużo bardziej wymagających warunkach – współczesnej domowej kuchni…
Zapewne każdy z nas chciałby zdrowo się odżywiać.
Niestety jest to dość skomplikowane.
Pod pytaniem “co jeść ?”, poza kwestią diety, kryją się takie zagadnienia jak zdrowe pochodzenie produktów, zdrowe przetwarzanie i zdrowe opakowanie.
Ostatecznie często poddajemy się stwierdzając, że “wszystko przecież jest niezdrowe”.
Podczas warsztatów wspólnie poszukamy rozwiązania tego problemu.
Za cel stawiamy sobie trwałe, pozytywne zmiany w dziedzinie zdrowego odżywiania.
Tematem wiodącym pierwszych warsztatów będzie nabiał i produkty zbożowe.
Zajęcia poprowadzi Pani Irena Och, właścicielka gospodarstwa rolnego i marki Augustowskie Smaki Natury.
Co mamy w planie ?
wspólne wyrabianie produktów nabiałowych,
pieczenie chleba (każdy zespół swój),
degustacja pieczywa, serów, twarożków, jogurtów oraz mleka krowiego i koziego marki Augustowskie Smaki Natury,
możliwość wymiany doświadczeń w gronie osób ceniących zdrowe odżywianie,
dzieci dowiedzą się skąd bierze się mleko – może uda im się wydoić kozę ?
Seria warsztatów będzie również okazją do nawiązania kontaktu ze sprawdzonymi producentami, u których można zaopatrywać się w zdrowe produkty regularnie.
Zajęcia odbędą się w Folwarku Nadawki
http://folwarknadawki.pl ,
w sobotę 18 stycznia w godz. 15:00 – 18:00.
Koszt udziału rodziny (do 4 osób): 50 zł
Dla posiadaczy Karty Wasilkowianina: 35 zł
https://kartawasilkowianina.pl/
Limit miejsc: 10 rodzin.
Zapraszamy do zapisów:
kontakt@dzikakrew.pl