Uwaga: Ważność promocji się już skończyła.
Termin promocji: 2019-03-13
Szkolenie skierowane jest do osób, które chcą zdobyć wiedzę na temat systemu HACCP, wdrożyć system i/lub nadzorować.
Szczególnie polecamy szkolenie osobom, które pracują w lokalach gastronomicznych, sklepach spożywczych, zakładach przetwórstwa, zakładach produkujących żywność, małych zakładach mięsnych oraz osoby, które zajmują się magazynowaniem czy pakowaniem żywności.
Program:
1. Uwarunkowania prawne systemu HACCP. - przepisy praca obowiązujące w Unii Europejskiej, - przepisy prawne obowiązujące w Polsce dotyczące bezpieczeństwa żywności. 2. Zasady Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Dobrej Praktyki Higienicznej jako podstawa wdrożenia systemu HACCP. - pojęcie Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Dobrej Praktyki Higienicznej, - omówienie zasad Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Dobrej Praktyki Higienicznej, - dokumentacja Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Dobrej Praktyki Higienicznej. 3. Etapy wdrożenia systemu HACCP. - opis poszczególnych etapów systemu,
- ćwiczenia praktyczne tworzenia diagramów, opisów, - korzyści z wdrożenia systemu HACCP. 4. Dokumentacja systemu HACCP. - księga HACCP, - niezbędne procedury systemu. 5. Wyznaczanie Krytycznych Punktów Kontrolnych. - rodzaje zagrożeń i źródła ich pochodzenia , - arkusze identyfikacji zagrożeń, - arkusze kontrolne.
Cena 350 zł.
więcej na stronie
www.enot.pl, tel.857421275