880 osób online

Szulerzy - blues&roll - 18-tka zespołu

dodane dnia: 2019-02-27 przez: tomaszek1
Termin imprezy: 2019-10-27
Z ogromną przyjemnością kolejny już raz na naszej scenie gościć będziemy charyzmatyczny zespół Szulerzy, tym bardziej, że okazja słuszna. Super sekstet obchodzi w tym roku 18 Urodziny, spokojnie zatem będzie można z nimi wychylić kufelek wódeczki lub kieliszek piwka, w końcu już będą pełnoletni. Nie może Was zatem zabraknąć.

"Jeden z najlepszych zespołów jakie widziałem na naszych scenach. Nikt u nas tak nie gra." Sławek Turkowski, Jazz Radio, Warszawa

Zespół założony w 2001 roku w Inowrocławiu przez znanych i doświadczonych muzyków, którzy z biegiem czasu odkryli właściwe proporcje receptury zawierającej wszystko to, co kręci najbardziej: energetyczny i taneczny miks rhythm and bluesa i rock and rolla, doprawiony szczyptą swingu i soulu. Ten koktajl muzyczny nazwali blues’n’roll i wykonują go jako jedyni w Polsce. To muzyka pełna pozytywnych wibracji, które nie pozwalają spokojnie usiedzieć w miejscu. Jej uzupełnieniem są polskie teksty śpiewane przez urokliwą wokalistkę oraz oryginalny wizerunek sceniczny.

dyskografia:
* Bez Ciebie [2003]
* Gra w piki daje wyniki (Jaromi & Szulerzy) [2004, wzn. 2009]
* Pilnuj się! [2005, wzn. 2015]
* Koniec tygodnia [2008]
* Blues'n'roll [2012]
* Życie zaczyna się w piątek [2014]

Nagrania grupy ukazały się również na wielu składankach i antologiach.

Członkowie zespołu:
Emilia Wikarska - śpiew
Marcin Szulkowski - gitara
Marek Wikarski - gitara basowa, kontrabas
Miłosz Szulkowski - perkusja
Jacek Karpowicz - harmonijka

Bilety w 6-Ścian PUB Sześcian
- 25 pln - przedsprzedaż
- 35 pln - w dniu koncertu

Start godz. 20.00.

 Patronujemy
Wersja mobilna BiałystokOnline.pl
Polityka prywatności | Polityka cookies
Copyright © 2001-2019 CMG, Białystok
Adres redakcji: ul. Sienkiewicza 49 lok. 311, Białystok, tel. 85 746 07 39
zamknij X
TA STRONA UŻYWA COOKIES. Dowiedz się więcej o celu ich używania i polityce cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.