879 osób online
Tag: recenzja
Znaleziono: od 1 do 25   wszystkich 73
Sortuj według: daty   ilości odwiedzin
Mordercza roślina chce krwi. Brawurowy musical
2018.12.06 07:13, Kultura i Rozrywka
Takiego spektaklu jeszcze na scenie Białostockiego Teatru Lalek nie było. Mowa o musicalu-horrorze "Little shop of horrors". Zachwycającą realizację wyreżyserował pochodzący z Niemiec Michael Vogel.
Widowiskowa
2018.11.20 07:33, Kultura i Rozrywka
Ciekawe aranżacje znanych pieśni patriotycznych, zaskakujące rozwiązania sceniczne, ciągle aktualne przesłanie. Teatr Dramatyczny wystawił widowiskową "Gałązkę rozmarynu" Zygmunta Nowakowskiego. Spektakl wyreżyserował Rafał Matusz.
2018.11.06 07:14, Kultura i Rozrywka
Ciekawy wybór piosenek, zaskakujące aranżacje, brawurowa choreografia - to wszystko znajdziemy w spektaklu "Koniec świata", który przygotowali studenci IV roku Wydziału Lalkarskiego Akademii Teatralnej w Białymstoku.
Na leżąco lub półsiedząco. Interaktywna
2018.09.20 07:44, Kultura i Rozrywka
Ten spektakl najlepiej oglądać na leżąco lub półsiedząco. "Śmierć w Wenecji, czyli czego najbardziej żałują umierający" to bardzo zaskakujący, ale udany początek nowego sezonu artystycznego w Teatrze Dramatycznym.
Chcesz pisać recenzje teatralne? Zgłoś się na warsztaty
2018.09.12 10:48, Kultura i Rozrywka
Młodzież licealna, studenci i dorośli mogą wziąć udział w warsztatach z pisania recenzji. Organizuje je Teatr Dramatyczny.
2018.06.19 08:03, Kultura i Rozrywka
To miała być wariacja na temat powieści "W pustyni i w puszczy" Henryka Sienkiewicza. Współczesna, osadzona w realiach show-biznesu, atrakcyjna wizualnie. Najnowszy spektakl Teatru Dramatycznego pokazał jednak, że współczesne pokazanie klasyki nie jest łatwe.
2018.06.06 08:27, Kultura i Rozrywka
Dzieci usiądą na poduszkach i obejrzą bajkę o najmniejszej wiosce na świecie, a właściwie zagródce pełnej zwierząt. "Karmelek" to ciepła i pełna humoru opowieść dla najmłodszych widzów.
Szkoda siedzieć w domu, gdy przygoda czeka!
2018.05.24 07:56, Kultura i Rozrywka
Rozśpiewana, roztańczona, z akcją przeniesioną z lasu do miasta - taka jest bajka muzyczna "Sprawa Kapturka Cz.". To najnowsza propozycja Opery i Filharmonii Podlaskiej.
Ta komedia robi furorę. Nie przegapcie spektaklu
2018.05.04 07:48, Kultura i Rozrywka
Teatr Dramatyczny zafundował widzom znakomitą rozrywkę na świetnym poziomie. Spektakl "Kogut w rosole" to bardzo udana komediowa propozycja.
2018.03.07 11:00, Kultura i Rozrywka
Męskie role zagrały aktorki, a całość bawi uniwersalnym wciąż humorem. "Zemsta" w reżyserii Henryka Talara w Teatrze Dramatycznym to spektakl, który koniecznie musicie zobaczyć.
Uwaga na drony. Nietypowa para skrywa tajemnicę
2018.02.15 16:07, Kultura i Rozrywka
Czasem jak bajkowa opowieść, a czasem jak pełen napięcia thriller. Taki jest spektakl "Leon i Matylda" w reżyserii Andrzeja Sadowskiego. To najnowsza propozycja Teatru Dramatycznego.
Zaskakująca komedia.
2018.01.14 08:09, Kultura i Rozrywka
Dwie postacie z zaświatów stoczą bój o pewnego czterdziestolatka. Jak zakończy się ta potyczka? Przekonacie się w Teatrze Dramatycznym. W lutym na scenę wraca spektakl "Autostrada".
2018.01.08 15:45, Kultura i Rozrywka
Mocny język, oryginalna scenografia, ciekawa konstrukcja. Tego spektaklu nie możecie przeoczyć. Przedstawienie "Odys wracaj do domu" można oglądać w białostockiej Akademii Teatralnej.
Być jak Maria Skłodowska-Curie. Brawurowy kolaż na scenie
2017.12.25 13:56, Kultura i Rozrywka
Spektakl "Skłodowska. Radium girl" jest jak artystyczny patchwork. Nie tylko przybliża postać noblistki, ale dotyka fenomenu, jakim była Maria Curie-Skłodowska. W inteligentny też sposób interpretuje historię. To kolejny wielce udany spektakl Teatru Papahema.
Muppety wędrują do Panamy. To kraina ich marzeń
2017.12.21 16:12, Kultura i Rozrywka
Wpadająca w ucho muzyka, przebojowe piosenki, przytulni bohaterowie i radosna opowieść. Znakomitą premierą Białostocki Teatr Lalek kończy ten rok. "Ach, jak cudowna jest Panama!" rozśmieszy nie tylko dzieci.
Ony wyrusza w świat. Niezwykły spektakl w BTL-u
2017.12.05 16:44, Kultura i Rozrywka
To nie jest typowy spektakl. "Ony" to efekt polsko-litewskiej współpracy. W przedstawieniu zagrali aktorzy Białostockiego Teatru Lalek i Wileńskiego Teatru Kameralnego.
Ks. Popiełuszko na scenie. Spektakl o życiu i ofierze
2017.11.03 13:22, Kultura i Rozrywka
Trzeba przyznać, że twórcy spektaklu "Popiełuszko" nie mieli łatwego zadania. Zmierzyć się postacią ks. Jerzego na scenie to duże wyzwanie. Jak udała się ta sztuka w Teatrze Dramatycznym?
Poleci wyżej i szybciej. Historia o spełnianiu marzeń
2017.10.17 16:09, Kultura i Rozrywka
Jonathan jest mewą, która różni się od członków swojego stada. Zamiast zdobywać pożywienie, woli szybować w przestworzach. Jaką cenę zapłaci za bunt?
Perypetie taksówkarza bigamisty.
2017.09.26 08:26, Kultura i Rozrywka
Pewien taksówkarz prowadzi podwójne życie - ma dwie kochające żony. Co jednak się stanie, gdy prawda wyjdzie na jaw? Koniecznie obejrzyjcie spektakl "Mayday" w Teatrze Dramatycznym.
Złota rybka spełnia marzenia. Gdzie będzie granica?
2017.06.09 16:13, Kultura i Rozrywka
Pełna humoru, urzekających kolorów i uniwersalnych mądrości jest "Bajka o rybaku i rybce" w Białostockim Teatrze Lalek. To fantastyczna propozycja dla dzieci i rodziców.
Różowe flamingi, bajkowy las i przebojowa piosenka. Nowe spojrzenie na
2017.05.30 07:51, Kultura i Rozrywka
Spektakl "Królewna Śnieżka" w Teatrze Dramatycznym daleki jest od znanej bajki Disneya. To baśń o sile przyjaźni i współpracy, która przykuwa oko pomysłowymi kostiumami i kolorową scenografią. W ucho wpada też główna piosenka.
Ciepła opowieść nie tylko dla dzieci. Potrafi uruchomić wyobraźnię
2017.05.04 16:25, Kultura i Rozrywka
To spektakl bez ani jednego słowa. Grają lalki i animujący je aktorzy, swoją znakomitą rolę pełni muzyka. Mowa o przedstawieniu "Kiedy urodziłam się po raz pierwszy", które jest dyplomem studentów IV roku kierunku aktorskiego Akademii Teatralnej.
Gwiazda disco polo i królowa w studiu filmowym.
2017.03.02 07:57, Kultura i Rozrywka
Zamiast legend - wirtualna rzeczywistość, zamiast mieczy - wyrafinowane narzędzia zbrodni. Białostocka "Balladyna" jest spektaklem, w którym romantyczny dramat zestawiono z nowoczesnymi środkami wyrazu.
Wirtualna przestrzeń wciąga. Jak się w niej odnaleźć?
2017.01.04 10:47, Kultura i Rozrywka
"Nie ma cię w internecie, nie istniejesz" - tą zasadą kieruje się wielu współczesnych nastolatków. O ich życiu - rozgrywającym się głównie w wirtualnej przestrzeni - opowiada spektakl "Cyber Cyrano".
Zaklejone usta i pytania o Polskę. Mocny
2016.12.21 08:19, Kultura i Rozrywka
Świetnie zagrany, zaangażowany politycznie i społecznie, o intrygującej formie. Teatr Dramatyczny wystawił spektakl "Trans-Atlantyk" Witolda Gombrowicza. Białostoccy widzowie nagrodzili premierę owacją na stojąco.
Wersja mobilna BiałystokOnline.pl
Polityka prywatności | Polityka cookies
Copyright © 2001-2018 CMG, Białystok
Adres redakcji: ul. Sienkiewicza 49 lok. 311, Białystok, tel. 85 746 07 39
zamknij X
TA STRONA UŻYWA COOKIES. Dowiedz się więcej o celu ich używania i polityce cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.