771 osób online
Tag: recenzja
Znaleziono: od 1 do 25   wszystkich 84
Sortuj według: daty   ilości odwiedzin
2019.10.03 07:48, Kultura i Rozrywka
Teatr Dramatyczny rozpoczął sezon artystyczny od farsy. "Wszystko w rodzinie" Raya Cooneya w reżyserii Witolda Mazurkiewicza gwarantuje dobrą zabawę.
2019.09.23 08:07, Kultura i Rozrywka
Piękna muzyka Straussa i zaskakująca współczesnymi rozwiązaniami inscenizacja. Na scenie Opery i Filharmonii Podlaskiej można oglądać najnowszą produkcję - "Barona cygańskiego" Johanna Straussa (syna).
2019.06.11 07:35, Kultura i Rozrywka
Zabawna, dobrze zagrana, z wyrazistymi postaciami, śmiesznymi dialogami i nieprzewidywalną puentą. Czego chcieć więcej od dobrej sztuki? Spektakl "Motyle są wolne" zamknął ten sezon artystyczny w Teatrze Dramatycznym.
Koń ma czkawkę, Mysz chce straszyć, a Rycerz szuka rumaka. Baśń o spełnianiu marzeń
2019.05.28 07:19, Kultura i Rozrywka
Warto było poczekać, by za sztukę "Baśń o Rycerzu bez Konia" Marty Guśniowskiej zabrał się Białostocki Teatr Lalek. Z tym scenicznym zadaniem poradził sobie wyśmienicie.
Przebojowa i roztańczona
2019.05.07 07:18, Kultura i Rozrywka
Pełna przebojowych piosenek, wyszukanych choreografii i barwnie bajkowych kostiumów - taka jest "Księga dżungli" Jakuba Szydłowskiego, najnowszy spektakl muzyczny w Operze i Filharmonii Podlaskiej.
Jaki jest sposób na oswojenie wilka?
2019.04.09 07:32, Kultura i Rozrywka
Raz subtelne, raz dynamiczne, z przepiękną muzyką i misternie opowiedzianą historią. Takie jest ostatnie przedstawienie Białostockiego Teatru Lalek. "Virginia Wolf" to polska prapremiera.
Jak uwolnić się od matki? Majstersztyk w Akademii Teatralnej
2019.04.04 07:43, Kultura i Rozrywka
Nowoczesny, znakomity formalnie i aktorsko, podejmujący ważny temat. "Matki" w Akademii Teatralnej to przedstawienie, którego nie możecie przegapić.
Motocykle i tańce w rytmie disco.
2019.03.27 07:41, Kultura i Rozrywka
Pierwsze miłosne uniesienia, a wszystko to w rytmie punka i disco, z motocyklami w tle. Spektakl "Błoto" to propozycja nie tylko dla tych, którzy pamiętają lata 80. Powinna przypaść do gustu szerszej widowni.
2019.03.14 07:17, Kultura i Rozrywka
Spektakl "Obława" w reżyserii Jana Nowary przywraca pamięć o ofiarach Obławy Augustowskiej - zbrodni, która dotąd nie została wyjaśniona.
Co dzieje się w galerii po zamknięciu? Obrazy wychodzą z ram
2019.01.15 07:20, Kultura i Rozrywka
Zatańczą kurczęta, a postaci wyjdą z ram obrazów. Wszystko to do znanej kompozycji Modesta Musorgskiego zatytułowanej "Obrazki z wystawy".
Czy Józef K. był winny? Teatr Papahema sięgnął po
2019.01.03 07:24, Kultura i Rozrywka
Są lalki i projekcje wideo, ale swoją rolę odegra też kołdra i łóżka. Teatr Papahema bierze na warsztat "Proces" Franza Kafki i odczytuje go na nowo w spektaklu "Proces. Rekonstrukcja".
Mordercza roślina chce krwi. Brawurowy musical
2018.12.06 07:13, Kultura i Rozrywka
Takiego spektaklu jeszcze na scenie Białostockiego Teatru Lalek nie było. Mowa o musicalu-horrorze "Little shop of horrors". Zachwycającą realizację wyreżyserował pochodzący z Niemiec Michael Vogel.
Widowiskowa
2018.11.20 07:33, Kultura i Rozrywka
Ciekawe aranżacje znanych pieśni patriotycznych, zaskakujące rozwiązania sceniczne, ciągle aktualne przesłanie. Teatr Dramatyczny wystawił widowiskową "Gałązkę rozmarynu" Zygmunta Nowakowskiego. Spektakl wyreżyserował Rafał Matusz.
2018.11.06 07:14, Kultura i Rozrywka
Ciekawy wybór piosenek, zaskakujące aranżacje, brawurowa choreografia - to wszystko znajdziemy w spektaklu "Koniec świata", który przygotowali studenci IV roku Wydziału Lalkarskiego Akademii Teatralnej w Białymstoku.
Na leżąco lub półsiedząco. Interaktywna
2018.09.20 07:44, Kultura i Rozrywka
Ten spektakl najlepiej oglądać na leżąco lub półsiedząco. "Śmierć w Wenecji, czyli czego najbardziej żałują umierający" to bardzo zaskakujący, ale udany początek nowego sezonu artystycznego w Teatrze Dramatycznym.
Chcesz pisać recenzje teatralne? Zgłoś się na warsztaty
2018.09.12 10:48, Kultura i Rozrywka
Młodzież licealna, studenci i dorośli mogą wziąć udział w warsztatach z pisania recenzji. Organizuje je Teatr Dramatyczny.
2018.06.19 08:03, Kultura i Rozrywka
To miała być wariacja na temat powieści "W pustyni i w puszczy" Henryka Sienkiewicza. Współczesna, osadzona w realiach show-biznesu, atrakcyjna wizualnie. Najnowszy spektakl Teatru Dramatycznego pokazał jednak, że współczesne pokazanie klasyki nie jest łatwe.
2018.06.06 08:27, Kultura i Rozrywka
Dzieci usiądą na poduszkach i obejrzą bajkę o najmniejszej wiosce na świecie, a właściwie zagródce pełnej zwierząt. "Karmelek" to ciepła i pełna humoru opowieść dla najmłodszych widzów.
Szkoda siedzieć w domu, gdy przygoda czeka!
2018.05.24 07:56, Kultura i Rozrywka
Rozśpiewana, roztańczona, z akcją przeniesioną z lasu do miasta - taka jest bajka muzyczna "Sprawa Kapturka Cz.". To najnowsza propozycja Opery i Filharmonii Podlaskiej.
Ta komedia robi furorę. Nie przegapcie spektaklu
2018.05.04 07:48, Kultura i Rozrywka
Teatr Dramatyczny zafundował widzom znakomitą rozrywkę na świetnym poziomie. Spektakl "Kogut w rosole" to bardzo udana komediowa propozycja.
2018.03.07 11:00, Kultura i Rozrywka
Męskie role zagrały aktorki, a całość bawi uniwersalnym wciąż humorem. "Zemsta" w reżyserii Henryka Talara w Teatrze Dramatycznym to spektakl, który koniecznie musicie zobaczyć.
Uwaga na drony. Nietypowa para skrywa tajemnicę
2018.02.15 16:07, Kultura i Rozrywka
Czasem jak bajkowa opowieść, a czasem jak pełen napięcia thriller. Taki jest spektakl "Leon i Matylda" w reżyserii Andrzeja Sadowskiego. To najnowsza propozycja Teatru Dramatycznego.
Zaskakująca komedia.
2018.01.14 08:09, Kultura i Rozrywka
Dwie postacie z zaświatów stoczą bój o pewnego czterdziestolatka. Jak zakończy się ta potyczka? Przekonacie się w Teatrze Dramatycznym. W lutym na scenę wraca spektakl "Autostrada".
2018.01.08 15:45, Kultura i Rozrywka
Mocny język, oryginalna scenografia, ciekawa konstrukcja. Tego spektaklu nie możecie przeoczyć. Przedstawienie "Odys wracaj do domu" można oglądać w białostockiej Akademii Teatralnej.
Być jak Maria Skłodowska-Curie. Brawurowy kolaż na scenie
2017.12.25 13:56, Kultura i Rozrywka
Spektakl "Skłodowska. Radium girl" jest jak artystyczny patchwork. Nie tylko przybliża postać noblistki, ale dotyka fenomenu, jakim była Maria Curie-Skłodowska. W inteligentny też sposób interpretuje historię. To kolejny wielce udany spektakl Teatru Papahema.
Wersja mobilna BiałystokOnline.pl
Polityka prywatności | Polityka cookies
Copyright © 2001-2019 CMG, Białystok
Adres redakcji: ul. Sienkiewicza 49 lok. 311, Białystok, tel. 85 746 07 39
zamknij X
TA STRONA UŻYWA COOKIES. Dowiedz się więcej o celu ich używania i polityce cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.