W białostockiej restauracji otworzono delikatesy. Co sprzedają?

2020.12.09 12:23
Jedna z białostockich restauracji otworzyła delikatesy. Jest to odpowiedź na panujące ograniczenia wywołane pandemią. W swoim asortymencie mają wiele ciekawych, a przede wszystkim regionalnych produktów.
W białostockiej restauracji otworzono delikatesy. Co sprzedają?
Fot: Maciej Nowakowski

Odpowiedź na pandemię

Przez panującą nadal epidemię COVID-19 wszystkie restauracje muszą pozostać zamknięte. Mogą jedynie sprzedawać jedzenie na wynos, co nie przynosi zbyt dużych przychodów.

Restauracja Regiment w Białymstoku postanowiła w związku z tym otworzyć Delikatesy Traugutta, w których można zakupić wiele ciekawych produktów. Jest to ich odpowiedź na pandemię oraz na wprowadzone ograniczenia.

- Restauracja Regiment mieści się w zabytkowej willi z 1884 r., to miejsce z historią. Otwierając w Restauracji Delikatesy Traugutta zdecydowaliśmy się wzbogacić historię tego miejsca i nadać jej kolejny wątek. To również nasza odpowiedź na obecną sytuację, która ogranicza funkcjonowanie restauracji - informuje Anna Narel, dyrektor Hotelu Traugutta3 & Restauracji Regiment.

Świąteczne boxy

W związku ze zbliżającymi się świętami, Delikatesy przygotowały specjalne boxy, które idealnie nadają się na prezenty. Można je zakupić zarówno stacjonarnie, jak i online.

- Święta to czas prezentów, chcieliśmy stworzyć coś unikatowego, niepowtarzalnego, aby móc podarować bliskim emocje. Przygotowaliśmy box’y prezentowe, w których zamknęliśmy smaki Podlasia pod strażą dziadka do orzechów, który symbolizuje magię świąt i jest symbolem naszej Restauracji - dodaje Anna Narel.

Drugie urodziny

W miniony weekend (5-6 grudnia) Restauracja Regiment obchodziła swoje 2. urodziny. Z tej okazji zorganizowała wydarzenie dla gości, na których czekała m.in. dwumetrowa rolada makowa, grzane wino, zimowa herbata, pierogi na wynos i gorąca czekolada. Wydarzenie odbyło się zgodnie z zachowaniem bezpieczeństwa oraz reżimu sanitarnego.

W Delikatesach Traugutta można zakupić m.in. wędzonki, sery, chleby własnego wypieku oraz kulinarne specjały zamknięte w słoiku - wszystko przygotowane przez szefa kuchni Restauracji Regiment. Asortyment wzbogacony zostanie również przez słodkości od cukierniczki Restauracji.

Malwina Witkowska
malwina.witkowska@bialystokonline.pl

1004 osób online
Wersja mobilna BiałystokOnline.pl
Polityka prywatności | Polityka cookies
Copyright © 2001-2024 BiałystokOnline Sp. z o.o.
Adres redakcji: ul. Sienkiewicza 49 lok. 311, Białystok, tel. 85 746 07 39