Uwaga: impreza już się odbyła.
Termin imprezy: 2018-04-21
Zapraszamy na słodkie spotkanie z BEZĄ w roli głównej i z przesłodką Samar!
Jak sama pisze na swoim blogu:
"Mam słabość do bezy – delikatnie kruchej, idealnie białej i rozpływającej się w ustach. Robiąc bezę trzeba jednak pamiętać o dodatkach – wyrazistych, lekko kwaśnych lub delikatnie słonych, które będą współgrały z jej słodyczą."
Samar podczas warsztatów zdradzi nam swoje słodkie sekrety dotyczące tego królewskiego deseru !
Poznamy techniki pieczenia wyśmienitej bezy, upieczemy:
- pavlova z owocami (beza francuska);
- cytrynowe tartaletki z bezą (beza włoska);
- bezowy tort Daquas - z orzechami włoskimi, daktylami i karmelem (beza szwajcarska);
- szarlotka z bezą (beza francuska);
- eton mess z czekoladowymi bezikami (beza szwajcarska).
Słodko zapraszamy!
Data: 2018-04-21
Godz. 10:30
Cena: 160zł
ZAPISY
tutaj