Uwaga: impreza już się odbyła.
Termin imprezy: 2018-05-17
Drób bardzo często gości na naszych stołach, jednak z całej palety tego mięsiwa najczęściej wybieramy kurę.
Na tych warsztatach przygotujesz z niej mnóstwo pysznych dań!
Chcesz wiedzieć jakie walory posiada mięso drobiowe?
Pokażemy jak w najlepszy sposób możesz je przygotować.
Każdy z Was nauczy się luzować kurczaka, co jest bardzo przydatne przy robieniu rolad, pieczeni i innych dań.
Wspólnie z charyzmatyczną Ewą Bałdyś przygotujemy:
- roladę z kurczaka z orzechami,
- skrzydełka w sosie BBQ,
- filet faszerowany warzywami i suszonymi pomidorami podany z sosem ziołowym,
- udka faszerowane warzywami, pieczone w boczku z ziołami,
- klasyczny wywar z kury
- idealna baza do zup i sosów,
- rosół jak "u mamy",
- pierożki z kurczakiem, soczewicą i koperkiem.
Serdecznie zapraszamy!
Data: 2018-05-17
Godz. 18:00
Cena: 190 zł
ZAPISY:
tutaj