Uwaga: impreza już się odbyła.
Termin imprezy: 2017-05-27
Zapraszamy na warsztat z RYBAMI w roli głównej!
Warsztat poprowadzi niezwykle charyzmatyczna Ewa Bałdyś, która właśnie wróciła od Grzegorza Labuda i jego niezwykłej restauracji Szafarnia 10, która specjalizuje się w przyrządzaniu polskich ryb.
Ewa nauczyła się tam nowych technik kulinarnych oraz ciekawych połączeń smaków, którymi chciałaby się z Tobą podzielić!
Poznamy dwie techniki filetowania ryb, będziemy smażyć, piec, nadziewać i bawić się różnymi technikami.
Dobierzemy ciekawe dodatki, proste w wykonaniu, a bardzo efektowne i pyszne!
Będziemy pracować na świeżych rybach, wyszukamy te najciekawsze w smaku, których nie używamy na co dzień, a które z łatwością możemy wprowadzić do naszego codziennego jadłospisu.
Specjalnie dla Was przywieziemy najświeższe i najsmaczniejsze ryby!
Wspólnie przyrządzimy:
Krem z bałtyckich ryb z wędzonym dorszem.
Roladki z pstrąga z suszonymi pomidorami i bazylią.
Polędwica z dorsza z sosem pietruszkowym na sałatce ziemniaczanej.
Troć bałtycka z espumą czosnkowa,koprem włoskim kompresowanym w wermucie.
Będzie lekko i zdrowo!
Zapraszamy!
Godz. 17:00
Cena: 200 zł
ZAPISY:
tutaj