Uwaga: impreza już się odbyła.
Termin imprezy: 2017-02-17
Zapraszamy na niezwykłe warsztaty kulinarne, które poprowadzi Maciej Wróblewski, Szef kuchni w rezydencji Ambasadora Finlandii w Polsce.
Podczas warsztatów uczestnicy dowiedzą się jak wiele do zaoferowania ma kuchnia tego północnego kraju.
Warsztaty będą poprzedzone ciekawą multimedialną prelekcją na temat tradycji kulinarnych i bogactwa kulturowego Finlandii.
Uczestnicy nauczą się robić:
- fińską zupę z grochu,
- Łososia marynowanego w soli morskiej z sosem musztardowo – miodowym,
- Forszmak a la Mannheim, czyli pieczona jagnięcina w sosie śledziowym
- słynne pierożki karelskie,
- maślane bułeczki "Pulla",
- jabłka zapiekane pod płatkami owsianymi,
- TIPA LEJPA,
- SIMA drink musujący napój.
Zapisy:
tutaj
Godz.18.00
Cena: 180 zł