Uwaga: impreza już się odbyła.
Termin imprezy: 2017-11-04
Święto świętego Marcina tuż tuż, dlatego już dziś serdecznie zapraszamy na wyborny warsztat z gęsiny, podczas którego korzystać będziemy z XVII i XVIII wiecznych przepisów brzmiących, jak poemat na cześć gęsi! Posłuchajcie tylko:
" Upiecz gęś dobrze, polewaj ją masłem, weź migdałów garść, obłup je.
Czosnku weź niemało, obłup go pięknie, uwarzże go w wodzie i uwierć go,
tylko osobno, nie z migdałami. Migdały uwierć, jabłek też kwaśnych obłup i pokraj cienko, uwarz je, polewkę odcedź i uwierć je..."
a to dopiero początek! Wspólnie przygotujemy:
Uda gęsie CONFIT
Pierś gęsi oraz upieczemy Gęś w całości.
Nasza dumna gęś wystąpi w towarzystwie:
Buraczków Korzenno-wiśniowych
Konfitury cebulowej
Jabłkowo-gruszkowego chutneya
Pure z pietruszki oraz bogatego Pęczotto.
Do zobaczenia przy wspólnym stole!
Data: 2017-11-04
Godz. 17:00
Cena: 200 zł
Zapisy:
tutaj