Uwaga: impreza już się odbyła.
Termin imprezy: 2017-09-19
Gruzja to od kilku lat ulubiony kierunek wakacyjnych wyjazdów Polaków.
Nic dziwnego, wszak to nie tylko niezwykle gościnni i pogodni mieszkańcy, przepiękne krajobrazy ale również pyszna, aromatyczna i nie raz zaskakująca kuchnia.
Wiele osób uważa że kuchnia gruzińska, chociaż smaczna jest bardzo ciężka i mięsna, a wegetarianin czy weganin jadąc do Gruzji będzie głodował.
Nic bardziej mylnego! Kuchnia tego kraju oprócz typowo mięsnych potraw
obfituje również w pyszne jarskie dania w których główne skrzypce grają:
bakłażany, papryka, zielone warzywa liściaste, czerwona fasola, grzyby,
orzechy i dużo zielonej kolendry.
Właśnie te produkty będą więc bazą na naszych warsztatach.
Na warsztatach przygotujemy m.in.
Lobio – czyli zupę z czerwonej fasoli i kolendry
Chaczapuri – najbardziej znaną potrawę z Gruzji zwaną również gruzińską pizzą
Pkhali – roladki z grillowanych bakłażanów z nadzieniem z orzechów włoskich
Kirkażi - gruzińska sałatka z fasoli z sosem orzechowym
Czurczuchelę – zwana gruzińskim snikersem , czyli pyszny deser z karmelu z soku z winogron i orzechów
Zapraszamy!
Data: 2017-09-19
Godz. 17:30
Cena: 150 zł
Zapisy:
tutaj