Warsztaty Kulinarne: Kuchnia Gruzińska Wege

dodane dnia: 2017-06-20 przez: Atuty Kamil Łącki
Uwaga: impreza już się odbyła.
Termin imprezy: 2017-09-19
Gruzja to od kilku lat ulubiony kierunek wakacyjnych wyjazdów Polaków.
Nic dziwnego, wszak to nie tylko niezwykle gościnni i pogodni mieszkańcy, przepiękne krajobrazy ale również pyszna, aromatyczna i nie raz zaskakująca kuchnia.

Wiele osób uważa że kuchnia gruzińska, chociaż smaczna jest bardzo ciężka i mięsna, a wegetarianin czy weganin jadąc do Gruzji będzie głodował.
Nic bardziej mylnego! Kuchnia tego kraju oprócz typowo mięsnych potraw
obfituje również w pyszne jarskie dania w których główne skrzypce grają:
bakłażany, papryka, zielone warzywa liściaste, czerwona fasola, grzyby,
orzechy i dużo zielonej kolendry.
Właśnie te produkty będą więc bazą na naszych warsztatach.

Na warsztatach przygotujemy m.in.
Lobio – czyli zupę z czerwonej fasoli i kolendry
Chaczapuri – najbardziej znaną potrawę z Gruzji zwaną również gruzińską pizzą
Pkhali – roladki z grillowanych bakłażanów z nadzieniem z orzechów włoskich
Kirkażi - gruzińska sałatka z fasoli z sosem orzechowym
Czurczuchelę – zwana gruzińskim snikersem , czyli pyszny deser z karmelu z soku z winogron i orzechów

Zapraszamy!

Data: 2017-09-19
Godz. 17:30
Cena: 150 zł

Zapisy: tutaj
Miejsce imprezy
ul. Piotrkowska 2A lok. 2A
15-439 Białystok

1234 osób online
Wersja mobilna BiałystokOnline.pl
Polityka prywatności | Polityka cookies
Copyright © 2001-2024 BiałystokOnline Sp. z o.o.
Adres redakcji: ul. Sienkiewicza 49 lok. 311, Białystok, tel. 85 746 07 39