618 osób online

Życiowy sukces zawodniczki białostockiego klubu

2018.11.27 15:17
Tenisistka stołowa Julia Jackowska, która na co dzień reprezentuje barwy zespołu Optima Polska Dojlidy Białystok, zajęła 3. miejsce na zawodach z cyklu Grand Prix Polski Juniorek i Juniorów. Z Ostródy wróciła więc z brązowym medalem.
Życiowy sukces zawodniczki białostockiego klubu
Fot: Robert Kruk

Kapitan pierwszoligowego zespołu Optima Polska Dojlidy Białystok po II Grand Prix Polski Juniorów, gdzie startowało ok. 150 zawodników i zawodniczek z całego kraju, ma powody do zadowolenia. Julia Jackowska w kapitalnym stylu przeszła bowiem zmagania grupowe, gdzie odniosła komplet zwycięstw, a następnie - już w fazie pucharowej - pokonała 4:0 Milenę Chraboszcz (Rokita Brzeg Dolny) oraz 4:2 Wiktorię Wrzosek (Dwójka Rawa Mazowiecka). W ćwierćfinale przedstawicielka białostockiego zespołu ograła jeszcze występującą w AZS-ie PWSiP Metal-Technik Łomża Aleksandrę Jarkowską (wynik 4:3), po czym przeszkodą nie do przejścia okazała się dopiero Maja Miklaszewska z MRKS-u Gdańsk.

- Życiowy sukces, jakim był awans do półfinału, trochę rozkojarzył naszą tenisistkę, która w tym pojedynku nie pokazała wszystkiego, na co ją stać i była na siebie potem bardzo zła. W efekcie przegrała 0:4, ale i tak jesteśmy z jej postawy bardzo zadowoleni - mówił po imprezie Piotr Anchim, menedżer białostockiej drużyny.

Jak wypadły pozostałe reprezentantki Dojlid? Kamila Gryko zajęła lokatę numer 14, natomiast Michalina Górska - mimo pokonania Natalii Szymczyk, a więc srebrnej medalistki ostródzkich zawodów - nie wyszła z grupy.

W rywalizacji juniorów na pozycjach 41-48 sklasyfikowano Piotra Michalskiego.

Rafał Żuk
rafal.zuk@bialystokonline.pl
Wersja mobilna BiałystokOnline.pl
Polityka prywatności | Polityka cookies
Copyright © 2001-2019 CMG, Białystok
Adres redakcji: ul. Sienkiewicza 49 lok. 311, Białystok, tel. 85 746 07 39
zamknij X
TA STRONA UŻYWA COOKIES. Dowiedz się więcej o celu ich używania i polityce cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.