Podlaskie Zakłady Zbożowe cieszą się popularnością wśród Polaków od wielu lat. Mimo to wciąż szukają nowych rozwiązań, by ulepszyć swoją ofertę. Jak informują przedstawiciele firmy, ruszyła produkcja innowacyjnej mieszanki, przeznaczonej do pieczenia chleba. Ich zdaniem to przeniesie domowe wypieki na wyższy poziom.
Co takiego wyróżnia te mieszanki? Otóż wystarczy dodać wodę, poczekać aż ciasto wyrośnie, upiec i już. Można się cieszyć aromatycznym, domowym chlebem. Kluczowe w całym produkcie jest to, że nie trzeba dodawać żadnych drożdży, ani zakwasu. Ma to być też dobre rozwiązanie np. na niedziele i święta, kiedy sklepy są zamknięte (a te otwarte nie dysponują zazwyczaj świeżym pieczywem).
– Oferowane przez nas mieszanki do wypieku chleba to owoc długoletnich badań oraz zaawansowanej wiedzy technologów produkcji Podlaskich Zakładów Zbożowych. Składniki zostały starannie wyważone – mąka, sól, drożdże oraz zakwas – wszystko to, co potrzebne, aby wyczarować perfekcyjny bochenek chleba o wadze około 700 gramów, co odpowiada standardowemu bochenkowi "chleba z blaszki" z piekarni. Bardzo ważne jest to, że mieszanka charakteryzuje się czystą etykietą, zawiera jedynie naturalne składniki niezbędne do wypieku chleba – mówi Sylwia Majewicz, prezes PZZ.
Mieszanka do wypieku chleba bez sztucznych konserwantów
Istotne jest to, że innowacyjna mieszanka z Podlaskich Zakładów Zbożowych nie zawiera żadnych sztucznych konserwantów.
- To jedyny taki produkt na rynku, który nie zmusza Konsumenta do użycia dodatkowych składników, np. drożdży, których w danym momencie nie mamy w domu. Do mieszanki wystarczy dodać jedynie wodę, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Następnie upiec swój własny domowy chleb. Proste, prawda? – mówi Sylwia Majewicz, prezes PZZ Białystok.
Jak zapowiadają twórcy niezwykłej mieszanki od PZZ, dzięki niej, każdy poradzi sobie z wypiekiem chleba. Nawet osoby bez kulinarnych zdolności. W każdym opakowaniu są wymierzone proporcje składników, nie trzeba nawet niczego ważyć, ani odmierzać.
W ofercie PZZ znalazły się trzy bazy mieszanek, by każdy mógł wybrać produkt, który pasuje do jego upodobań. Dostępne są: pszenne, pszenno-żytnie i graham.
– To jednak dopiero początek, ponieważ mamy ambitne plany rozwoju tej linii produktów. Celem jest dostarczanie jeszcze większej liczby różnorodnych i inspirujących opcji, umożliwiających Konsumentom kreowanie wypieków dostosowanych do ich indywidualnych gustów i potrzeb – mówi Sylwia Majewicz.
24@bialystokonline.pl