POLECAMY
Jak smakuje jedzenie, które jest przyrządzane zgodnie z wiedzą naukową? Czym jest i na czym polega kuchnia molekularna? Wszelkie wątpliwości rozwieją sobotnie pokazy znakomitych kucharzy.
Gotowanie molekularne to nic innego jak świadome i celowe wywoływanie reakcji chemicznych i zjawisk fizycznych na kuchennym blacie. Potrzebne są do niego solidna wiedza, laboratoryjne wyposażenie i talent. Celem kuchni molekularnej jest otrzymanie czystych smaków, nietypowymi sposobami i niekiedy w bardzo zaskakujących zestawieniach. Pokazy kulinarne tej metody odbędą się w Białymstoku w sobotę, 14 kwietnia. Poprowadzą je słynni polscy kucharze: Marcin Jabłoński oraz Dominik Moskalenko. Więcej o wydarzeniu: Pokaz kuchni molekularnej
MAG
24@bialystokonline.pl
Aktualności 12:40
Praca 12:10
Kultura i Rozrywka 11:20
Aktualności 10:20
Nauka 09:00
Kultura i Rozrywka 08:10
Aktualności 08:00
Masz ciekawy temat?
Wiesz, że zdarzyło się coś interesującego w Białymstoku lub okolicy? Chcesz abyśmy o czymś napisali?
Napisz do nas
Więcej informacji