Dzika kuchnia: jadalne kwiaty i chwasty – warsztaty (SlowFest)

dodane dnia: 2017-08-02 przez: cmg04
Uwaga: impreza już się odbyła.
Termin imprezy: 2017-08-13
Dzika kuchnia: jadalne kwiaty i chwasty - warsztaty
prowadzenie: Małgorzata Pawłowska-Charyton i Małgorzata Anna Charyton
*Bilety można zamawiać wyłącznie do godz. 20.00 w dniu poprzedzającym wydarzenie.
cena: 119 zł
godz. 10:00 - 13:30

Warsztaty zgodnie z ideą festiwalu łączą sztukę, kulinaria i naturę. Są spotkaniem i wspólnym przygotowaniem strawy, a artystyczny wymiar wydarzenia podkreśli przestrzeń instalacji Plantacja. Warsztaty będą prezentacją możliwości kulinarnych, jakie dają dzikie rośliny i kwiaty ogrodowe. Uczestnicy będą mogli zapoznać się z jadalnymi chwastami – od zbioru na chwastowiskach (próbki darni w skrzyniach), przez własnoręczne tworzenie nowych kompozycji smakowych, po degustację różnych dzikich przysmaków.

Spotkanie rozpocznie zbiór roślin, a skończy dziko-kwiatowa uczta, w cenie warsztatów dodatkowo zupa z chwastów, przystawki z kwiatów i ziół, a na deser tort z chwastów i wino aromatyzowane chwastami. Uczestnikom zapewniamy wszystkie niezbędne materiały i produkty, zalecamy wygodny ubiór.
Małgorzata Pawłowska-Charyton

Projektantka i twórczyni naturalistycznych ogrodów, kwiatożerca i fascynatka dobrej kuchni, urodziła się i mieszka w Białowieży, matka.
Małgorzata Anna Charyton

Etnolożka i przyrodniczka, edukatorka, dziecko lasu wychowane na dobrej kuchni, mieszkanka Supraśla, córka.

Miejsce: Plantacja przy Domu Ludowym w Supraślu
Miejsce imprezy
Supraśl, Dom Ludowy

1124 osób online
Wersja mobilna BiałystokOnline.pl
Polityka prywatności | Polityka cookies
Copyright © 2001-2024 BiałystokOnline Sp. z o.o.
Adres redakcji: ul. Sienkiewicza 49 lok. 311, Białystok, tel. 85 746 07 39