Kolacja degustacyjna „Rzeka – Las – Łąka”

dodane dnia: 2019-03-04 przez: cmg01
Uwaga: impreza już się odbyła.
Termin imprezy: 2019-03-29
W dniu 29.03. (piątek) o godzinie 19.00 zapraszamy do Restauracji Oranżeria w Hotelu Branicki na kolację degustacyjną prezentującą dania kuchni polskiej w nowoczesnej odsłonie.
Trzej Szefowie Kuchni: Łukasz Mularczyk (Hotel Lipowy Most), Łukasz Romek (Restauracja Oranżeria) oraz Michał Szczepański (Restauracja Werbena Herbarium Hotel & SPA) swoje inspiracje czerpią z otaczającej nas natury.

Łukasz Mularczyk
Przekąska
Serce z jelenia, jeżyny, lardo, kurka
Danie główne
Sarna, jagoda, pietruszka, borowik
Deser
Karmel, czekolada areo, mleko, sól Maldon

Łukasz Romek
Przekąska
Parfait z wątróbki, siano z pora, chips z cebuli, malinowy demi glace
Danie główne
Policzek wieprzowy, pasternak, burak, chrzan, śliwowica
Deser
Tartaletka z jabłkiem, piana z sera Korycińskiego

Michał Szczepański
Przekąska
Wędzony jesiotr, krem z maślanki, oliwa ze szczypiorku, ziemniaki pieczone w ognisku, puder z pora, karmelizowana maślanka, piklowana szalotka
Danie główne
Sum sous-vide, puree z pigwy, kolorowe kalafiory pod różnymi postaciami
Deser
Sernik na zimno z borowikiem, sorbet z rokitnika, beza

Zaproszenia w cenie 125,00 zł/osoba są do nabycia w recepcji hotelu do dnia 27.03.2019 r.
Hotel Branicki
Ul. Zamenhofa 25
Tel: 85 665 25 00.

Serdecznie zapraszamy !
Miejsce imprezy
BRANICKI - RESTAURACJA ORANŻERIA
ul. Zamenhofa 25
15-435 Białystok

1319 osób online
Wersja mobilna BiałystokOnline.pl
Polityka prywatności | Polityka cookies
Copyright © 2001-2024 BiałystokOnline Sp. z o.o.
Adres redakcji: ul. Sienkiewicza 49 lok. 311, Białystok, tel. 85 746 07 39