Kuchnia włoska / Makaron - warsztaty kulinarne dla dorosłych
dodane dnia: 2018-09-27 przez: Nieznani Sprawcy Magdalena Korolczuk
Uwaga: impreza już się odbyła.
Termin imprezy: 2018-10-20
W nowy sezonie warsztatowym nie mogło zastąpić kuchni włoskiej. Kto ją zna lepiej niż Włoszka z krwi i kości - Alessia di Donato! W październiku zainaugurujemy cykl z kuchnią włoską, w którym raz w miesiącu poznamy absolutnie wyjątkowe potrawy z kanonu kuchni półwyspu apenińskiego. Zaczynamy od past, makaronu, które wszyscy znają, ale nie wszyscy potrafimy dobrze przygotować.
Menu:
Podstawowy przepis na włoski domowy makaron
Fettuccine z ragout z leśnych grzybów ( wege)
Ravioli z dynią i gorgonzolą (wege)
Lasagne tradycyjna z ragout z mięsa i besciamellą
czas trwania: 3-4h
Alessia Di Donato
urodziła się w Rzymie, mieszka w Supraślu. Zajmuje się nauczaniem zaawansowanych technik cukierniczych i gastronomicznych, pracuje jako personal cheff na zamówienie, oraz jako konsultant kulinarny głównie we Włoszech i w Polsce. Jej misją jest promowanie włoskiej tradycji kulinarnej poprzez wykorzystanie lokalnych produktów. Kocha podróże, sztukę oraz uwielbia przekazywać swoją wiedzę miłośnikom sztuki kulinarnej.
Start: godz. 15:00
ZAPISY: http://bilety.zmoklakura.pl
Miejsce imprezy
ul. Witosa 15B lok. 9
15-660 Białystok