Kompendium zawiera:
- przejrzyste wskazówki rozróżniania i stosowania podstawowych produktów spożywczych
- metody łagodnego przejścia z diety opartej na produktach zwierzęcych na dietę,
w której przeważającą rolę odgrywają nierafinowane zboża i warzywa
- podstawy tradycyjnej medycyny chińskiej, sztukę diagnozy pospolitych zaburzeń oraz rozpoznawania typu konstytucjonalnego własnego organizmu
- opisy poszczególnych produktów roślinnych i zwierzęcych oraz ponad 300 przepisów kulinarnych na uzdrawiające dania
- informacje dotyczące odżywiania dzieci, zdrowia kobiet, odchudzania i głodówek leczniczych, a także leczenia dietą rozmaitych chorób m.in. zapalenia stawów czy uzależnienia od używek
To pierwsze na polskim rynku wydawniczym
tak obszerne kompendium zdrowego odżywiania, łączące w sobie perspektywę autentycznych wschodnich tradycji leczniczych z podejściem współczesnej zachodniej dietetyki!
ponad 700 stron!