Uwaga: Ważność promocji się już skończyła.
Termin promocji: 2017-01-16 - 2017-01-18
Zapraszamy do udziału w szkoleniu
SYSTEM HACCP W ŻYWIENIU ZBIOROWYM
8 godz. - 150 zł
Termin szkolenia: 23 – 24 stycznia 2017 r.
Cena obejmuje materiały szkoleniowe, serwis kawowy, zaświadczenie o ukończeniu kursu wg wzoru MEN.
Program szkolenia:
DOBRA PRAKTYKA HIGIENICZNA GHP
• Główne obszary GHP.
• Higiena osobista pracownika.
• Higiena pomieszczeń, maszyn, urządzeń i sprzętu. Proces mycia i dezynfekcji.
• Badania lekarskie.
DOBRA PRAKTYKA PRODUKCYJNA GMP
• Przejęcie i magazynowanie surowców.
• Przechowywanie i transport środków spożywczych.
• Prawidłowość przeprowadzania procesów technologicznych.
• Profilaktyka przeciw szkodnikom i owadom.
SYSTEM HACCP
• HACCP – pojęcia i definicje. Pochodzenie i cele systemu HACCP.
• Regulacje prawne dotyczące wdrażania systemu HACCP.
• Zasady i etapy tworzenia systemu HACCP.
• Dokumentacja systemu HACCP.
• Wdrażanie i weryfikacja systemu.
• Wady i zalety systemu HACCP i jego powiązania z innymi systemami jakości.
TWP Białystok, tel. 85 74 35 106, 85 74 35 705 (w godz. 8.00 – 16.00)
www.twp.bialystok.pl