Uwaga: impreza już się odbyła.
Termin imprezy: 2018-02-02
Kimchi... Co to jest?
Magazyn Health ogłosił kimchi jedną z pięciu najzdrowszych potraw świata.
To niskokaloryczne danie jest bogatym źródłem witamin A, B1, B2, C oraz minerałów - wapnia, żelaza i karotenu.
W znacznym stopniu wzmacnia odporność i bardzo korzystnie wpływa na metabolizm, dzięki procesowi przyrządzenia (kiszenie) oraz ostrym składnikom (chili, czosnek, imbir).
Jednym słowem, samo zdrowie!
Kimchi podbija świat.
Staje się coraz popularniejszą potrawą również w Polsce!
Kimchi jest nie tylko surówką czy przystawką przygotowywaną z warzyw
(przede wszystkim z kapusty pekińskiej). W Korei jest to również składnik do wielu potraw.
Przepisów na kimchi są tysiące. Z kimchi w Korei jest jak w Polsce z bigosem: co rodzina, to przepis.
Jeżeli chcesz nauczyć się robić kimchi według przepisu Inessy, zapraszamy na warsztaty
podczas których Inessa opowie o historii kimchi, o tradycjach kiszenia i o różnych rodzajach tej fascynującej potrawy.
Oczywiście poza opowiadaniami będzie dużo zajęć praktycznych!
Wspólnie przygotujemy:
1. Kimchi z kapusty pekińskiej
2. Kimchi z ogórków
3. Kimchu jjigae (zupa z kimchi)
4. Kimchi jjinppang-mandu (bułeczki na parze z wieprzowiną i kimchi)
Do zobaczenia!
Data: 2018-02-02
Godz. 18:00
ZAPISY:
tutaj