Uwaga: impreza już się odbyła.
Termin imprezy: 2017-11-07
Uwielbiasz robić przetwory?
Składasz dżemy owocowe, kisisz kapustę, robisz soki na zimę i surówki w słoikach?
W rodzinie słyniesz z pysznych przetworów?
A co z mięsem, czy i je potrafisz wekować?
A może twój mąż jest zapalonym wędkarzem, lub Waszym ulubionym sposobem na odpoczynek są długie wędrówki i spanie pod namiotem?
Czy może masz małe dzieci i dużą uwagi poświęcasz temu co podajesz swoim bliskim?
Jeśli chociaż na jedno pytanie odpowiedziałeś/ odpowiedziałaś tak- ten warsztat jest dla Ciebie!
Podczas tego spotkania Ewa pokaże nam jak w łatwy sposób konserwować mięso, jak robić pyszne i szybkie pasztety, czy kiełbasy idealne na kanapki, czy szybkie przekąski! Nauczymy się Tyndalizacji i pasteryzacji!
Wspólnie wykonamy:
Mięso w słoiku z jałowcem i trawa żubrową.
Kiełbasa ze słoika z gorczycą i czosnkiem.
Mielonka z karkówki ze słoika.
Mielonka z golonki.
Pasztet wieprzowy z galaretką.
Podczas warsztatów wspólnie wykonamy wszystkie weki, otrzymasz dokładne instrukcje i przydatne triki jak wykonać te produkty w domu, a ponad to wyjdziesz od nas z trzema słoiczkami wypełnionymi pysznym mięskiem! Oczywiście głodnego Cię nie wypuścimy ;)
Dołącz już dziś!
Data: 2017-11-07
Godz. 17:30
Cena: 200 zł
Zapisy na:
http://atuty.co/events/miesne-weki/
Warsztaty trwają około 3- 4 godzin zegarowych.
Na czas warsztatów zapewniamy Ci deskę, nóż i wszystko czego potrzebujesz do gotowania! :)
Ciebie prosimy o przyjście w dobrym humorze i wygodnych butach ;)