POLECAMY
Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega przed pieprzem mielonym z Białegostoku. Sprawdź, w których partiach wykryto bakterię.
Niektóre partie mielonego pieprzu firmy Agnex zostały wycofane z obrotu. "W próbkach pieprzu czarnego mielonego zbadanego w ramach kontroli urzędowej stwierdzono obecność bakterii Salmonella. Spożycie produktu, szczególnie bez obróbki termicznej, wiąże się z potencjalnym ryzykiem zatrucia pokarmowego" - czytamy na stronie Głównego Inspektoratu Sanitarnego. Wycofaniu podlegają następujące partie: - pieprz czarny mielony, 150 g, numer partii 1309/6, data minimalnej trwałości 03.2021, - pieprz czarny mielony, 400 g, numer partii 2509/6, data minimalnej trwałości 03.2021, - pieprz czarny mielony, 1 kg, numer partii 2509/6, data minimalnej trwałości 03.2021, - pieprz czarny mielony, 1 kg, numer partii 2409/6, data minimalnej trwałości 03.2021. Jak podaje GIS, w trakcie kontroli urzędowej w firmie Agnex pobrano do badań próbki pieprzu czarnego mielonego, 150 g, numer partii 1309/6, data minimalnej trwałości 03.2021. W 1 z 5 badanych próbek stwierdzono obecność bakterii Salmonella.
Paulina Górska
24@bialystokonline.pl
Aktualności 17:40
Praca 15:49
Zdrowie 15:28
Aktualności 15:10
Sport 13:32
Kultura i Rozrywka 13:30
Kraj i Świat 12:44
Masz ciekawy temat?
Wiesz, że zdarzyło się coś interesującego w Białymstoku lub okolicy? Chcesz abyśmy o czymś napisali?
Napisz do nas
Więcej informacji