539 osób online

Konferencja Podlaskie EDUinnowacje 2019

dodane dnia: 2019-09-19 przez: cmg01
Impreza Patronat BiałystokOnline.pl
Konferencja Podlaskie EDUinnowacje 2019
Uwaga: impreza już się odbyła.
Termin imprezy:
2019-10-19 - 2019-10-20
Zapraszamy nauczycieli i dyrektorów szkół, oraz wszystkich innych zainteresowanych nowoczesną edukacją, na największą w północno – wschodniej Polsce konferencję - EDUinnowacje 2019.

Tegoroczna, V edycja odbędzie się w dniach 19-20 października 2019r., a motto tej edycji brzmi: „Edukacja jest najpotężniejszą bronią, której możesz użyć, by zmienić świat” (Nelson Mandela).
Prelekcje poprowadzi osiemnastu wyjątkowych prelegentów, a każdy uczestnik weźmie udział w ośmiu inspirujących warsztatach. Poza tym, salę wystawową zapełni swoimi stoiskami osiemnaście firm z całej Polski działających w branży edukacyjnej.
Będzie o rzeczach ważnych, inspirujących do działania na rzecz szkoły i uczniów ... bo „Prawdziwy nauczyciel jest wiecznym uczniem”.

Program

Dzień 1 (sobota, 19 października 2019)

Część I, Konferencje:

08.00 - 8.30 - Rejestracja uczestników EDUinnowacji (wymagany dokument potwierdzający tożsamość)
Rejestracja uczestników będzie otwarta tylko pierwszego dnia.
08.30 - 8.45 - Oficjalne rozpoczęcie konferencji [15 min.]
08.45 - 9.15 - "Młodzież w Internecie - szanse i wyzwania" [30 min.] (dr Agnieszka Wrońska)
09.15 - 9.30 - "Poznać i zrozumieć wroga: pokolenie C." [15 min.] (Lech Wikaryjczyk)
09.30 - 10.00 - Pokazy bez Skazy - "Alchemik" [30 min.] (Paweł Piszczałka, Weronika Szypszak)
10.00 - 10.15 - "Ułatwienia technologiczne dla nauczycieli [15 min.] (AGRAF)
10.15 - 10.45 - Gala PTI
10.45 - 11.30 - Przerwa kawowa [45 min.]
11.30 - 11.45 - "Edukacja bez podręczników? O tym jak Tyci Tukan i Nowoczesne Technologie Edukacyjne wspierają rozwój emocjonalny i wychowanie [15 min.] (Adrian Romaniuk)
11.45 - 12.00 - "Zobaczyć niewidoczne - o optyce w edukacji" [15 min.] (Renata Łojek)
12.00 - 12.30 - "Sztuka kreowania wizerunku szkoły w Internecie" [30 min.] (Artur Maciorowski)
12.30 - 12.45 - "Cyfrowa szkoła przyszłości - rozwiązania EPSON wspierające edukację" [15 min.] (Jakub Łapiński)
12.45 - 13.00 - "Technologia wyzwalająca edukację" [15 min.] (Jakub Tomaszewski)
13.00 - 13.30 - Przerwa obiadowa [30 min.]

Część II, Warsztaty:

Warsztaty będą odbywały się w małych grupach około 20 osób. Czas każdego warsztatu to 45 minut.

Każda grupa uczestniczy we wszystkich warsztatach według harmonogramu, który uczestnik otrzyma pierwszego dnia, podczas rejestracji, przed konferencją.

01. Zastosowanie nowoczesnych technologii w edukacji (AVMAX) [45 min.] (prowadzący: Bartosz Ratkowski)
02. Odwrócona klasa przy pomocy smartfonów i tablicy interaktywnej (prowadzący: Lech Wikaryjczyk)
03. (Nie)ziemskie lekcje (prowadzący: Bartosz Chyś)
04. Współpraca gwarancją sukcesu - czyli zespołowe gry logiczne typu Escape Room (prowadzący: Bartosz Goruś)
05. Pokazy bez skazy - "Światło na smyczy" [45 min.] (prowadzący: Paweł Piszczałka, Weronika Szypszak)
06. Na taką lekcję każdy przyjdzie - co możemy zrobić dla swoich uczniów (prowadzący: ...)
07. Klub kodowania Swift (prowadzący: Dorota Madej)
08. Warsztaty z NUADU - interaktywna podróż w oceanie najnowszych technologii (prowadzący: Jakub Tomaszewski)

Przewidywany koniec wszystkich warsztatów około godziny 16.45

Dzień 2 (niedziela, 20 października 2019)

Część I, Konferencje:

08.45 - 9.00 - "Przedmioty informatyczne po 8-letniej szkole podstawowej. rozwiązania tradycyjne i elektroniczne" [15 min.] (Florian Gałuszka)
09.00 - 9.30 - "Wzbudzać ciekawość ucznia, ale jak?" [30 min.] (Bartosz Chyś)
09.30 - 9.45 - "Eduteiment - połączenie edukacji i rozrywki podczas wycieczek szkolnych" [15 min.](Kris Kojder)
09.45 - 10.15 - "Innowacje w systemowej szkole - po co i jak - praktycznie i inspirująco" [30 min] (Oktawia Gorzeńska)
10.15 - 10.30 - "Pierwsza w Polsce aplikacja na lekcję dla nauczyciela" [15 min.] (Operon)
10.30 - 11.00 - Przerwa kawowa [30 min.]
11.00 - 11.30 - "Nauczyciel 2.0, czyli tam gdzie kończy się strach, zaczyna się odwaga" [30 min.] (Dawid Łasiński)
11.30 - 11.45 - "Nauczanie przez poznawanie - poznawanie przez uczenie się" [15 min.] (Vision Dystrybution)
11.45 - 12.00 - "Każdy może programować - jak zainspirować uczniów do tworzenia i kreowania innowacji" [15 min.] (Dorota Madej)
12.00 - 12.30 - "Różne oblicza innowacji w szkole" [30 min.] (Małgorzata Solowska)
12.30 - 13.00 - Przerwa obiadowa [30 min.]

Część II, Warsztaty (13.00 - 15.15)

Warsztaty będą odbywały się w małych grupach do 20 osób. Czas każdego warsztatu to 45 minut.

Każda grupa uczestniczy we wszystkich warsztatach według harmonogramu, który uczestnik otrzyma pierwszego dnia, podczas rejestracji, przed konferencją.

Od godziny 14.15 do 15.30 w miejscu, gdzie pierwszego dnia odbywała się rejestracja uczestników, będą wydawane certyfikaty uczestnictwa w Podlaskich EDUinnowacjach 2019.

*Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do zmiany harmonogramu oraz prelegentów konferencji/warsztatów w przypadku zaistnienia zdarzeń losowych.

Rejestracja: tutaj

Patronat medialny
Portal Miejski BiałystokOnline
Miejsce imprezy
Mońki, Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych, ul. Szkolna 22 (budynek technikum i ZSZ)

 Patronujemy
Wersja mobilna BiałystokOnline.pl
Polityka prywatności | Polityka cookies
Copyright © 2001-2019 CMG, Białystok
Adres redakcji: ul. Sienkiewicza 49 lok. 311, Białystok, tel. 85 746 07 39
zamknij X
TA STRONA UŻYWA COOKIES. Dowiedz się więcej o celu ich używania i polityce cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.