POLECAMY
Jak smakuje jedzenie, które jest przyrządzane zgodnie z wiedzą naukową? Czym jest i na czym polega kuchnia molekularna? Wszelkie wątpliwości rozwieją sobotnie pokazy znakomitych kucharzy.
Gotowanie molekularne to nic innego jak świadome i celowe wywoływanie reakcji chemicznych i zjawisk fizycznych na kuchennym blacie. Potrzebne są do niego solidna wiedza, laboratoryjne wyposażenie i talent. Celem kuchni molekularnej jest otrzymanie czystych smaków, nietypowymi sposobami i niekiedy w bardzo zaskakujących zestawieniach. Pokazy kulinarne tej metody odbędą się w Białymstoku w sobotę, 14 kwietnia. Poprowadzą je słynni polscy kucharze: Marcin Jabłoński oraz Dominik Moskalenko. Więcej o wydarzeniu: Pokaz kuchni molekularnej
MAG
24@bialystokonline.pl
Sport 08:30
Kultura i Rozrywka 08:25
Aktualności 08:00
Sport 2025.10.23 20:52
Kryminalne 2025.10.23 18:00
Aktualności 2025.10.23 15:50
Sport 2025.10.23 14:51
Masz ciekawy temat?
Wiesz, że zdarzyło się coś interesującego w Białymstoku lub okolicy? Chcesz abyśmy o czymś napisali?
Napisz do nas
Więcej informacji