721 osób online

Test wiedzy „33 pytania na 33. Jesień z Bluesem"!

dodane dnia: 2017-09-28 przez: cmg01
Uwaga: impreza już się odbyła.
Termin imprezy: 2017-10-25
Interesujesz się bluesem? Uczestniczysz w Jesieni z Bluesem od samego początku, a może jesteś fanem dopiero od niedawna? Wiesz wszystko lub prawie wszystko o festiwalu?
Sprawdź swoją wiedzę o Jesieni, weź udział w naszym teście!
Na Laureatów czekają atrakcyjne nagrody!

Godz. 18:00
Wstęp wolny.

Oczekiwanie na wyniki umili koncert zespołu 48 Godzin.

Jeżeli się wahasz i martwisz, że Twoja wiedza jest niewystarczająca, uspokajamy: na pewno sobie poradzisz, bo nasz test to przede wszystkim dobra zabawa i nauka!

Regulamin http://bok.bialystok.pl/pliki/regulamin.pdf

48 Godzin

Mirek Kłosowski - gitara, voc
Janusz Nowowsiak - harmonijka
Kuba Szumarski - bass
Grzegorz Poznański -gitara
Grzegorz Pawłowicz - perkusja

Zespół rozpoczął działalność w Białymstoku około roku 1984. Założycielem i liderem zespołu jest grający na gitarze i harmonijce oraz śpiewający Mirosław Kłosowski. Nazwa zespołu pochodzi od obowiązującego w stanie wojennym paragrafu pozwalającego zatrzymać na 48 godzin każdego obywatela.

Zespół od początku gra bluesa i wszystko co się z bluesem kojarzy. W latach 80-tych uczestniczyła z powodzeniem w ogólnopolskich muzycznych konkursach, m.in. OMPP, Wokalistów Jazzowych w Zamościu. Lata 90-te to występy na Jesieni z Bluesem, Rawie Blues, w klubach, Orkiestrze Świątecznej Pomocy i innych imprezach muzycznych.

Dyskografia:
„Krótki sen” 1998 r
„Wilk” 2004 r
„48 Godzin” 2008 r
„1410” 2014 r
Aktualnie zespół pracuje nad najnowszą płytą, która ukaże się w październiku 2017 r.

Wydarzenie odbywa się w ramach Blues Fama.
2017-06-05 - 2017-12-31
2017-10-27 - 2017-12-17
2017-11-02 - 2018-01-14
2017-11-04 - 2018-02-04
2017-11-17 - 2017-12-31
2017-12-01 - 2017-12-17
2017-12-14 - 2018-01-14

Wersja mobilna BiałystokOnline.pl
Polityka prywatności | Polityka cookies
Copyright © 2001-2017 CMG, Białystok
Adres redakcji: ul. Sienkiewicza 49 lok. 311, Białystok, tel. 85 746 07 39
zamknij X
TA STRONA UŻYWA COOKIES. Dowiedz się więcej o celu ich używania i polityce cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.