Białystok Online

Tydzień w Nowym Orleanie / kulinarne podróże Cechowej

Tym razem szef kulinarnej wyprawy Jacek z pomocą swojej niezawodnej drużyny zabierają nas na wyprawę po smakach i potrawach chyba najbardziej rozpoznawalnej kuchni regionalnej w Stanach Zjednoczonych. Panie i Panowie, zapnijcie pasy, bo wyruszamy do Nowego Orleanu!
Poszukując kulinarnych smakołyków przejdziemy się po restauracjach French Quarter, gdzie bogactwo wód zatoki meksykańskiej i urodzajnych gleb Luizjany przeplata się z wpływami kuchni kreolskiej, cajun i afroamerykańskiej 'soul food'!

See you later, alligator! After while crocodile!

------------------------------------------

Roast Beef Po' Boy Sandwich / 14
pieczona wołowina / masło / majonez / sałata / pomidor / ogórek konserwowy / bagietka
(kanapka Po' Boy z pieczoną wołowiną)

Crab & Sweet Potato Soup / 16
mięso krabów / bataty / śmietanka kokosowa / cebula / seler
(zupa z krabów i batatów)

Jambalaya / 27
krewetki / chorizo / pomidory / kukurydza / papryka / ryż jaśminowy / chilli / tabasco
(potrawka z ryżu z krewetkami i chorizo)

Louisiana Banana Cake / 12
(ciasto bananowe)

------------------------------------------

Cechowa
ul. Warszawska 6, Białystok
www.cechowa.com.pl

rezerwacje stolików: 857 222 916

Oferta firmy

Cechowa

ul. Warszawska 6
15-063 Białystok

www.cechowa.com.pl

Cechowa