658 osób online

X Międzynarodowy Festiwal Teatralny Wertep

dodane dnia: 2018-06-08 przez: cmg01
Impreza Patronat BiałystokOnline.pl
Termin imprezy:
2018-07-27 - 2018-08-05
Zapraszamy na dziesiątą edycję Międzynarodowego Festiwalu Teatralnego WERTEP.

PROGRAM:

22.07.2018 r. – NAREW

14.00 - FALKO SHOW „NA WOZIE” / PL / 45 min./
14.45 - SZTUKA TWORZENIA „IMPRESJE Z BANIEK” /cyklicznie do godz. 18.00/
15.00 - A3TEATR „BAŁWANKI” /40 MIN./
15.30 - FALKO SHOW „SZNURKOWE HISTORIE” / PL / 45 min./
16.00 - CINTIA’S PUPPET THEATRE „SYN KSIĘŻYCA”/ EVS / 30 min./ ES
16.30 - A3TEATR „SWEET DREAMS” / po 20 min, cyklicznie do 18.00/
17.00 - TEATR BRAMA “ZABAWA” / PL /45 min./
18.00 - DEBORAH HUNT „THE MACANUDA MESSAGE” / PUR /30 min./
19.00 - THE DREAMERS” / UA /30 min./
20.00 - TEATR PANTOMIMY MIMO “W NIEMYM KINIE” / PL / 45 min/
21.00 - CIRKO PITANGA „CIRCUS”/ CH&IL /45 min./
SZTUKA TWORZENIA „IMPRESJE Z BANIEK” /cyklicznie do godz. 18.00/

27.07.2018 r. - DUBICZE CERKIEWNE

15.00 - FALKO SHOW „NA WOZIE” / PL / 45 min./
15.45 - SZTUKA TWORZENIA „IMPRESJE Z BANIEK” PL /cyklicznie do 18.00/
16.00 - MAŁE MI „KSIĘŻYCOWE OPOWIEŚCI” / PL / 45 min./
17.00 - TEATR BARNABY „RYCERZ BEZ KONIA” / PL / 40 min./
17.30 - CINTIA’S PUPPET THEATRE „SYN KSIĘŻYCA”/ EVS / 30 min./ ES
18.00 - “THE DREAMERS” / UA /30 min./
18.30 - A3TEATR „BAŁWANKI”/ PL / 40 min./
19.30 - DEBORAH HUNT „ THE MACANUDA MESSAGE” / PUR /30 min./
20.00 - TEATR BRAMA “ZABAWA” / PL /45 min./
21.00 - TEATR PANTOMIMY MIMO “W NIEMYM KINIE” / PL / 45 min/
21.30 - FRANCOIS MONNET & A3TEATR „SŁOŃCE NA WSCHODZIE, NA ZACHODZIE KSIĘŻYC. SEN O NOCY LETNIEJ / FR & PL /parada, 45 min./
22.00 - CIRKO PITANGA „NUPTIAL ROPES”/ CH&IL /45 min./

28.07.2018 r. – STARY DWÓR

14.00 – TEATR BARNABY „RYCERZ BEZ KONIA” / PL / 40 min./
14.45 - SZTUKA TWORZENIA „IMPRESJE Z BANIEK” PL /cyklicznie do 18.00/
15.00 - FALKO SHOW „NA WOZIE” / PL / 45 min./
15.45 - A3TEATR „SWEET DREAMS” / po 20 min, cyklicznie do 18.00/
16.00 - MAŁE MI „KSIĘŻYCOWE OPOWIEŚCI” / PL / 55 min./
17.00 - CINTIA’S PUPPET THEATRE „SYN KSIĘŻYCA” / EVS / 30 min./ ES
17.30 - “THE DREAMERS” / UA /30 min./
18.00 - DEBORAH HUNT „ THE MACANUDA MESSAGE” / PU /30 min./
19.00 - TEATR BRAMA “ZABAWA” / PL /45 min./
20.00 - TEATR PANTOMIMY MIMO “W NIEMYM KINIE” / PL / 45 min/
21.00 - FRANCOIS MONNET & A3 TEATR „SŁOŃCE NA WSCHODZIE, NA ZACHODZIE KSIĘŻYC. SEN O NOCY LETNIEJ / FR & PL /parada, 45 min./
22.00 - CIRKO PITANGA „NUPTIAL ROPES”/ CH&IL /45 min./

29.07.2018 r. – BIELSK PODLASKI

15.00 - FALKO SHOW „NA WOZIE” / PL / 45 min./
15.45 - SZTUKA TWORZENIA „IMPRESJE Z BANIEK” PL /cyklicznie do 18.00/
16.00 - MAŁE MI „KSIĘŻYCOWE OPOWIEŚCI” / PL / 45 min./
16.00 - A3TEATR „SWEET DREAMS” / PL /cyklicznie, do 18.00./
17.00 - TEATR BARNABY „RYCERZ BEZ KONIA / PL / 40 min./
18.00 - CINTIA’S PUPPET THEATRE „SYN KSIĘŻYCA”/ EVS / 30 min./ ES
18.30 - “THE DREAMERS” / UA /30 min./
19.00 - CIRKO PITANGA „CIRCUS”/ CH&IL /45 min./
20.00 - DEBORAH HUNT „ THE MACANUDA MESSAGE” / PUR /30 min./
20.30 - TEATR PANTOMIMY MIMO “W NIEMYM KINIE” / PL / 45 min/
21.15 - FRANCOIS MONNET & A3 TEATR „SŁOŃCE NA WSCHODZIE, NA ZACHODZIE KSIĘŻYC.SEN O NOCY LETNIEJ / FR & PL /parada, 45 min./
22.00 CIRCO PITANGA " NUPTIAL ROPES”/ CH&IL /50 min./

3.08.2018 r. – KLESZCZELE

15.00 - FALKO SHOW „NA WOZIE” / PL / 45 min./
15.45 - SZTUKA TWORZENIA „IMPRESJE Z BANIEK” PL /cyklicznie do 18.00/
16.00 - MAŁE MI „KSIĘŻYCOWE OPOWIEŚCI” / PL / 55 min./
17.00 - TEATR BARNABY „RYCERZ BEZ KONIA / PL / 40 min./
18.00 - CINTIA’S PUPPET THEATRE „SYN KSIĘŻYCA”/ EVS / 30 min./ ES
19.00 - CIE SORALINO „INBOX” / FR /30 min.
19.30 - „THE DREAMERS” / UA /30 min./
20.00 - PARPARUSZA WĘDROWNA WYTWÓRNIA ZDARZEŃ „OPOWIEŚCI Z NIEISTNIEJĄCYCH ŚWIATÓW/ PL / 30 min./
20.30 - CIE SORALINO „INBOX” / FR /30 min.
21.00 - FRANCOIS MONNET &A3TEATR„SŁOŃCE NA WSCHODZIE, NA ZACHODZIE KSIĘŻYC.SEN O NOCY LETNIEJ / FR & PL /parada, 60 min./
21.30 - CIRKO PITANGA „CIRCUS”/ CH&IL /45 min./

4.08.2018 r. – ORLA

14.00 - FALKO SHOW „NA WOZIE” / PL / 45 min./
15.00 – TEATR KURNIKI "KLASA WIELKICH WYDARZEŃ" / PL /30 min./
15.30 - SZTUKA TWORZENIA „IMPRESJE Z BANIEK” PL /cyklicznie do 18.00
15.30 - CINTIA’S PUPPET THEATRE „SYN KSIĘŻYCA” / EVS / 30 min./ ES
16.00 - TEATR BARNABY „CALINECZKA” / PL / 40 min./
17.00 - MAŁE MI „KSIĘŻYCOWE OPOWIEŚCI” / PL / 55 min./
18.00 - CIE SORALINO „INBOX” wersja dla dzieci/ FR /30 min.
18.30 - „THE DREAMERS” / UA /30 min./
19.00 - PARPARUSZA WĘDROWNA WYTWÓRNIA ZDARZEŃ „OPOWIEŚCI Z NIEISTNIEJĄCYCH ŚWIATÓW/ PL / 45 min./
20.00 - CIE SORALINO „INBOX” wersja dla dorosłych / FR /30 min.
20.30 - DEBORAH HUNT & A3TEATR ”DANCE MACABRE” / PUR & PL
21.00 - CIRKO PITANGA „MULTI ROBES”/ CH&IL /45 min./
22.00 – TARGANESCU TRIO KONCERT /PL /koncert, 60 min./

5.08.2018 r. – HAJNÓWKA

13.00 - DEBORAH HUNT & A3TEATR ”DANCE MACABRE” / PUR & PL /od Dworca/
14.00 - FALKO SHOW „NA WOZIE” / PL / 45 min./
14.45 - SZTUKA TWORZENIA „IMPRESJE Z BANIEK” PL /cyklicznie do 18.00
15.00 - MAŁE MI „KSIĘŻYCOWE OPOWIEŚCI” / PL / 55 min./
16.00 - A3TEATR „SWEET DREAMS” / PL /cyklicznie, do 18.00./
16.00 - TEATR BARNABY „RYCERZ BEZ KONIA” / PL / 40 min./
17.00 - CINTIA’S PUPPET THEATRE „SYN KSIĘŻYCA”/ EVS / 55 min./ ES
18.00 - CIE SORALINO „INBOX” wersja dla dzieci / FR /30 min./
19.00 - CIRKO PITANGA „CIRCUS”/ CH&IL /45 min./
20.00 - „THE DREAMERS” / UA /30 min./
20.30 - CIE SORALINO „INBOX” wersja dla dorosłych/ FR /30 min.
21.00 – NOMADZI KULTURY / PL / 90 min.
22.30 - FRANCOIS MONNET &A3TEATR „SŁOŃCE NA WSCHODZIE, NA ZACHODZIE KSIĘŻYC.SEN O NOCY LETNIEJ / FR & PL /parada, 60 min./
23.00 - CIRCO PITANGA " NUPTIAL ROPES”/ CH&IL /50 min./

Wydarzenia towarzyszące:
WARSTAT MISTRZOWSKI TWORZENIA LAMPIONÓW – FRANCOIS MONET, ISABELLE BERTALAMY
WARSZTAT MISTRZOWSKI TWORZENIA MASEK – DEBORAH HUNT

Wstęp wolny.

Dodatkowe informacje:
www.wertepfestival.pl

Organizator
Stowarzyszenie Kulturalne “Pocztówka”

Patronat medialny
Portal Miejski BiałystokOnline
Miejsce imprezy
Stary Dwór, Dubicze Cerkiewne, Narew, Bielsk Podlaski, Kleszczele, Orla, Hajnówka

 Patronujemy
Wersja mobilna BiałystokOnline.pl
Polityka prywatności | Polityka cookies
Copyright © 2001-2018 CMG, Białystok
Adres redakcji: ul. Sienkiewicza 49 lok. 311, Białystok, tel. 85 746 07 39
zamknij X
TA STRONA UŻYWA COOKIES. Dowiedz się więcej o celu ich używania i polityce cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.