POLECAMY
Chleb żytni razowy i chleb graham zostały docenione w III Krajowym Konkursie Pieczywa.
Pierwszy produkt zajął pierwsze miejsce w kategorii "pieczywo żytnie razowe". Uhonorowano go statuetką "Krajowy Produkt Przyszłością Polski". Natomiast graham zdobył drugie miejsce w kategorii "pieczywo pszenne graham". Oba rodzaje chleba białostockie "Społem" produkuje od lat 70. ubiegłego wieku na podstawie własnych receptur, które nie zmieniły się do dziś. W skład tych produktów wchodzi mąka z przemiału z całego ziarna. Nie zawierają one żadnych polepszaczy. Posiadają wysokie walory odżywcze i zdrowotne. Wysoka zawartość błonnika działa korzystnie na perystaltykę jelit, wpływa na usuwanie z organizmu produktów przemiany materii i reguluje metaboliczne procesy. Chleb żytni razowy oraz graham są również bogate w makro- i mikroelementy oraz witaminy. Organizatorem odbywającego się w Warszawie konkursu były: Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego oraz czasopismo branżowe "Przegląd Piekarski i Cukierniczy". Źródło: Wrota Podlasia
andy
24@bialystokonline.pl
Kryminalne 18:30
Aktualności 16:30
Kulinaria 15:00
Aktualności 14:30
Praca 14:00
Kultura i Rozrywka 13:30
Sport 13:00
Masz ciekawy temat?
Wiesz, że zdarzyło się coś interesującego w Białymstoku lub okolicy? Chcesz abyśmy o czymś napisali?
Napisz do nas
Więcej informacji