POLECAMY
Dziewięć lokali zmierzy się w konkursie na najlepszą restaurację województwa podlaskiego. Jego drugą edycję organizuje Podlaska Akademia Kulinarna.
W konkursie biorą udział restauracje: Alumnat w Tykocinie, Carska z Białowieży, Pod Sokołem z Sokółki, a także białostockie lokale - Babka, A Propos, Cristal, Lipcowy Ogród, Czarna Owca oraz Ilios. Przedmiotem Konkursu jest prezentacja najlepszej przekąski i dania gorącego z wykorzystaniem produktów regionalnych. Zadaniem każdego uczestnika Konkursu jest przygotowanie: przystawki z wykorzystaniem podrobów, a także dania głównego z użyciem serów regionalnych oraz trawy żubrowej. W kapitule Konkursu zasiadają znani szefowie kuchni: Robert Sowa, Tomasz Jakubiak, Paweł Gruba, Zbigniew Kopycki i Maciej Rosiński. Jest też grupa jurorów VIP, a wśród nich: Maria Pakulnis, Walentyna Jałocha, Danuta Katryńska i Przemysław Tuchliński. Celem głównym imprezy jest kultywowanie, propagowanie i pogłębiane wiedzy o podlaskiej tradycji kulinarnej. Odbędzie się ona 31 maja w siedzibie Podlaskiej Akademii Kulinarnej. Portal BiałystokOnline patronuje imprezie. Szczegóły: Konkurs na "Najlepszą Restaurację Województwa Podlaskiego 2016 r."
Anna Dycha
anna.d@bialystokonline.pl
Aktualności 12:10
Sport 11:30
Kultura i Rozrywka 10:42
Sport 10:00
Aktualności 10:00
Sport 08:10
Aktualności 08:00
Masz ciekawy temat?
Wiesz, że zdarzyło się coś interesującego w Białymstoku lub okolicy? Chcesz abyśmy o czymś napisali?
Napisz do nas
Więcej informacji