673 osób online

Politechnika Białostocka: Trzy osoby na jedno miejsce

2010.07.06 00:00
5 lipca zakończył się nabór kandydatów na studia na Politechnice Białostockiej. Zgłosiło się 7600 chętnych na studia stacjonarne I stopnia.
Politechnika Białostocka: Trzy osoby na jedno miejsce
Fot: sxc.hu

Najwięcej osób zainteresowanych jest studiami na kierunkach: gospodarka przestrzenna (8,7 kandydatów na miejsce), budownictwo (5,8 kandydatów na miejsce), logistyka (5,7 kandydatów na miejsce). O miejsce na kierunkach architektura i urbanistyka, grafika oraz inżynieria biomedyczna ubiega się czterech kandydatów. Ponad 3 kandydatów na miejsce jest na kierunkach: architektura wnętrz, inżynieria środowiska, automatyka i robotyka, turystyka i rekreacja oraz zarządzanie i inżynieria produkcji.

Politechnika Białostocka przygotowała 2540 miejsc na studiach stacjonarnych I stopnia, co oznacza średnio 3 osoby na jedno miejsce.

9 lipca ogłoszona zostanie lista osób przyjętych na studia. Kandydaci, którzy odnajdą swoje nazwisko na tej liście w terminie 10-16 lipca powinni donieść do Wydziałowych Komisji Rekrutacyjnych komplet wymaganych dokumentów. Z kolei kandydaci niezakwalifikowani mają czas, w terminie od 10 do 17 lipca, na złożenie podania o przyjęcie w ramach wolnych miejsc (wraz z kompletem dokumentów). Lista osób przyjętych na I rok studiów stacjonarnych I stopnia zostanie ogłoszona 20 lipca.

Do 15 lipca natomiast mogą rejestrować się kandydaci na studia stacjonarne II stopnia. Politechnika Białostocka przygotowała dla nich 870 miejsc. Do tej pory najwięcej kandydatów na magistrów chce się kształcić na kierunku zarządzanie oraz na budownictwie. Ogłoszenie listy osób zakwalifikowanych nastąpi 20 lipca, natomiast osób przyjętych - 30 lipca.

Do 16 września 2010 roku trwać będzie rekrutacja na studia niestacjonarne I i II stopnia.

MAG

Wersja mobilna BiałystokOnline.pl
Polityka prywatności | Polityka cookies
Copyright © 2001-2023 CMG, Białystok
Adres redakcji: ul. Sienkiewicza 49 lok. 311, Białystok, tel. 85 746 07 39
zamknij X
TA STRONA UŻYWA COOKIES. Dowiedz się więcej o celu ich używania i polityce cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.