POLECAMY
W natłoku obowiązków często nie mamy czasu na pracochłonne gotowanie. Dobrą opcją może być catering. Do wyboru mamy wiele tradycyjnych, domowych dań.
Długie godziny gotowania Święta Bożego Narodzenia – czas radosny, spędzony w gronie rodziny, przy suto zastawionym stole. Wielu gospodyniom domowym sen z powiek spędza wizja przygotowania dwunastu tradycyjnych potraw wigilijnych oraz innych smakołyków na dwa kolejne dni świąteczne. Przed nimi godziny spędzone w supermarketach, wybieranie dziesiątek produktów, a potem długie gotowanie, smażenie, doprawianie. W dzisiejszych czasach pracujemy coraz dłużej i więcej. Brak czasu daje się nam we znaki. Szybkie tempo i nadmiar obowiązków sprawia, że każde ułatwienie, uproszczenie życia przyniesie nam wiele korzyści. Dziesiątki obowiązków sprawiają, że kobiety nie mogą poświęcić gotowaniu tak dużo czasu. Rodzi się tu pytanie – jak możemy, mimo braku czasu, mieć na stole wiele tradycyjnych, domowych dań? Alternatywą jest catering wigilijny Odpowiedzią może być catering – kiedyś kojarzony wyłącznie z weselami i bankietami. Obecnie odchodzi się od takiego myślenia. Wiele firm oferuje m.in. catering na służbową wigilię, jak i na tę w domowym zaciszu. Wydaje się to być idealnym rozwiązaniem, szczególnie dla zapracowanych pań domu i takich, które zwyczajnie nie umieją lub nie chcą stać przy garnkach tyle czasu. - Przygotowujemy tradycyjne, domowe potrawy dla firm, instytucji i osób indywidualnych. Każdy znajdzie coś dla siebie. Mamy bogatą ofertę – mówi Izabela Skłodowska, współwłaściciel firmy Santana w Białymstoku. - Zauważamy rosnące zainteresowanie daniami rybnymi, dlatego też proponujemy między innymi tatar z łososia czy łososia w galarecie, choć najpopularniejszy niezmienne jest szczupak faszerowany – podkreśla. Nie tylko na wigilię W formie cateringu przygotowywane są również potrawy świąteczne, takie jak wędliny, wędzonki, pasztety, dania mięsne i wiele innych. - Osoby, które się do nas zgłaszają, często zamawiają od razu dania na święta. Wystarczy do 22 grudnia skontaktować się z nami, podać listę potraw i wpłacić zaliczkę. Potem wystarczy już tylko odebrać zamówienie w poranek wigilijny i wpłacić resztę – wyjaśnia Izabela Skłodowska. - Płatności można dokonać gotówką lub kartą. U nas nie ma wymaganych limitów, każdy zamówi tyle, ile potrzebuje. Staramy się dorzucić coś od siebie gratis. Może to być kutia lub łazanki – dodaje. Dania wigilijne i świąteczne przygotowane przez firmę cateringową nie odstają od tych domowych. W wielu przypadkach goście nawet nie pomyślą, że nie są to potrawy przygotowane przez nas. - Nasi klienci bardzo często do nas wracają. Mamy też takich, którzy zamawiają u nas co roku. Jest to dla nas duży komplement i potwierdzenie, że nasze potrawy są smaczne. To cieszy nas najbardziej – podsumowuje Izabela Skłodowska. Potrawy wigilijne i świąteczne można zamówić w lokalu Santana przy ul. Baranowickiej 55 w Białymstoku lub telefonicznie pod nr 514514150. [ARTYKUŁ SPONSOROWANY]
Ewa Reducha
ewa.r@bialystokonline.pl
Sport 19:53
Sport 09:36
Sport 08:46
Sport 2025.11.01 15:32
Aktualności 2025.10.31 17:00
Praca 2025.10.31 15:00
Kryminalne 2025.10.31 14:30
Masz ciekawy temat?
Wiesz, że zdarzyło się coś interesującego w Białymstoku lub okolicy? Chcesz abyśmy o czymś napisali?
Napisz do nas
Więcej informacji