POLECAMY
Już w najbliższy czwartek (8.07) będziemy mogli uczestniczyć w rozmowie "Jak (prze)gotować tradycję", która organizowana jest przez białostocką Galerię Arsenał. Spotkanie będzie miało na celu odpowiedź na pytanie, czy gotowanie jest formą artyzmu?
Wiele jest potraw na świecie. Każdy z nas lubi co innego. Nieraz także zdarza się, że nasze upodobania gastronomiczne doprowadzają do sprzeczek przy wyborze jadłospisu na kolejny dzień. Można jednakże uznać, że jedzenie jest "językiem uniwersalnym". Dlatego też wspólne zasiadanie przy stole może stać się szansą na przyswojenie naszego odmiennego gustu i zdanie sobie sprawy z różnorodności. Do takiego wniosku dotarł Rirkrit Tiravanija. Ten współczesny artysta tajskiego pochodzenia określił, że wspólne jedzenie jest swoistą działalnością artystyczną. Uznaje, że wspólne smakowanie posiłków pomaga w otwarciu się na współbiesiadników. Być może to właśnie "dzięki jedzeniu ludzie stają się głodni wrażeń". Osoby zainteresowane zaprasza się do zapisów w formularzu tutaj. Warunkiem uczestnictwa jest otrzymanie wiadomości mailowej z potwierdzeniem. Spotkanie odbędzie się w czwartek o godz. 18.00 w Galerii Arsenał przy ul. Mickiewicza 2.
Hubert Jankowski
24@bialystokonline.pl
Aktualności 18:30
Kryminalne 16:50
Sport 15:24
Aktualności 14:50
Kultura i Rozrywka 14:30
Kulinaria 13:40
Praca 13:00
Masz ciekawy temat?
Wiesz, że zdarzyło się coś interesującego w Białymstoku lub okolicy? Chcesz abyśmy o czymś napisali?
Napisz do nas
Więcej informacji