POLECAMY
Na to pytanie odpowiedzi poszukiwać będą uczestnicy konferencji organizowanej w sobotę, 6 listopada. Będą wśród nich osoby na diecie bezglutenowej, pedagodzy, lekarze, osoby zajmujące się gastronomią.
Celiakia to schorzenie polegające na występowaniu zaburzeń trawienia i wchłaniania jelitowego związanych z nietolerancją glutenu zawartego w zbożach. Osoby cierpiące na celiakię stosują dietę bezglutenową. Podczas konferencji organizowanej w Zespole Szkół Gastronomicznych w Białymstoku przy ul. Knyszyńskiej 12 (świetlica na parterze) m.in. lekarz gastrolog z UDSK w Białysmtoku opowie, jak zdiagnozować chorobę i jaki jest jej przebieg, rodzic chorego dziecka podzieli się swoimi doświadczeniami, a psycholog skupi się na problemach osób wymagających stosowania specjalistycznej diety. Będzie też można spróbować potraw przygotowanych przez uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych. Konferencja rozpocznie się o godz. 10.30 i potrwa do 13. Udział w niej jest bezpłatny. Organizatorzy proszą o potwierdzenie swojego udziału do 4 listopada. Kontakt - elababicz@interia.pl, tel. 698035173.
andy
24@bialystokonline.pl
Aktualności 10:30
Aktualności 08:00
Praca 07:50
Sport 2025.12.21 16:30
Sport 2025.12.21 14:42
Sport 2025.12.21 13:25
Sport 2025.12.21 09:55
Masz ciekawy temat?
Wiesz, że zdarzyło się coś interesującego w Białymstoku lub okolicy? Chcesz abyśmy o czymś napisali?
Napisz do nas
Więcej informacji