Poznaj historię i recepturę serka wiejskiego

2010.11.19 00:00
Serek wiejski będzie bohaterem dzisiejszego spotkania w Skansenie Kurpiowskim w Nowogrodzie.
Poznaj historię i recepturę serka wiejskiego
Fot: materiały organizatora

Kolejne już spotkanie w "Salonie pod Gontem" zatytułowane jest "Wielkomiejski serek wiejski. Piątnica - między tradycją i nowoczesnością". Goście Salonu - Danuta Kulawczyk oraz Henryk Pogorzelski, eksperci z Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Piątnicy, opowiedzą o tym, jak powstawał najpopularniejszy produkt Piątnicy oraz czemu zawdzięcza swój ogólnopolski sukces. Uczestnicy spotkania będą mogli także dowiedzieć się, jak mleczarnia w Piątnicy z tradycyjnego zakładu przekształciła się w nowoczesną firmę o kluczowym znaczeniu dla rozwoju regionu.

Spotkania w "Salonie pod Gontem" organizowane  są już od ponad czterech lat. Uczestnicy comiesięcznych spotkań rozmawiają o tradycjach regionu, kulturze, dalekich podróżach, biorą także udział w licznych wykładach o tematyce psychologicznej i społecznej.

Początek spotkania o godz. 18. Wstęp wolny.

andy

971 osób online
Wersja mobilna BiałystokOnline.pl
Polityka prywatności | Polityka cookies
Copyright © 2001-2024 BiałystokOnline Sp. z o.o.
Adres redakcji: ul. Sienkiewicza 49 lok. 311, Białystok, tel. 85 746 07 39