1219 osób online

Sezon na bimber czas zacząć. Wielkie pędzenie w skansenie

2013.07.06 00:00
Będzie można zobaczyć, jak działa leśna bimbrownia oraz obejrzeć pokazy wypieku sękacza i wędzenia mięsa. Nie zabraknie także kiermaszu rękodzieła ludowego. Wszystkie atrakcje podczas imprezy "Smaki Podlasia" jutro w skansenie.
Sezon na bimber czas zacząć. Wielkie pędzenie w skansenie
Fot: Anna Dycha
Podczas imprezy zostanie uruchomiona leśna bimbrownia

Regionalne potrawy, ludowe rękodzieło, konkurs na "Najlepszą potrawę podlaską" - wszyscy, którzy zjawią się w Białostockim Muzeum Wsi w godz. 11-17 będą mieli szansę poznać bogactwo tradycyjnej kuchni.

Dodatkowymi atrakcjami kulinarnymi będą: rozruch leśnej bimbrowni, pokaz tłoczenia oleju lnianego w zabytkowej prasie, pokaz wypieku sękacza metodami tradycyjnymi oraz pokaz wędzenia mięsa.

Wrażenia muzyczne zapewnią zespoły folklorystyczne oraz Kabaret Seniorów "Szpilka". Wstęp wolny.

Szczegóły: Smaki Podlasia

Anna Dycha
anna.d@bialystokonline.pl

Wersja mobilna BiałystokOnline.pl
Polityka prywatności | Polityka cookies
Copyright © 2001-2023 CMG, Białystok
Adres redakcji: ul. Sienkiewicza 49 lok. 311, Białystok, tel. 85 746 07 39
zamknij X
TA STRONA UŻYWA COOKIES. Dowiedz się więcej o celu ich używania i polityce cookies. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.