Będzie można zobaczyć, jak działa leśna bimbrownia oraz obejrzeć pokazy wypieku sękacza i wędzenia mięsa. Nie zabraknie także kiermaszu rękodzieła ludowego. Wszystkie atrakcje podczas imprezy "Smaki Podlasia" jutro w skansenie.
Fot: Anna Dycha
Podczas imprezy zostanie uruchomiona leśna bimbrownia
Regionalne potrawy, ludowe rękodzieło, konkurs na "Najlepszą potrawę podlaską" - wszyscy, którzy zjawią się w Białostockim Muzeum Wsi w godz. 11-17 będą mieli szansę poznać bogactwo tradycyjnej kuchni.
Dodatkowymi atrakcjami kulinarnymi będą: rozruch leśnej bimbrowni, pokaz tłoczenia oleju lnianego w zabytkowej prasie, pokaz wypieku sękacza metodami tradycyjnymi oraz pokaz wędzenia mięsa.
Wrażenia muzyczne zapewnią zespoły folklorystyczne oraz Kabaret Seniorów "Szpilka". Wstęp wolny.
Szczegóły: Smaki Podlasia
Anna Dycha
anna.d@bialystokonline.pl
anna.d@bialystokonline.pl