Sezon na szparagi. Uczestnicy warsztatów dowiedzą się, jak je przyrządzić

2016.05.17 10:48
Szparagom będą poświęcone najbliższe warsztaty kulinarne w Atutach. Odbędą się 19 maja.
Sezon na szparagi. Uczestnicy warsztatów dowiedzą się, jak je przyrządzić
Fot: pixabay.com

Szparagi są skarbnicą witamin i minerałów, poleca się je kobietom w ciąży, są też znanym na całym świecie afrodyzjakiem, a przy tych wszystkich zaletach i wspaniałym smaku ich 100 g ma jedynie 18 kcal.

Wszyscy je kochają, ale nie każdy wie, jak je przyrządzić, by pozostały jędrne i chrupiące.

Dowiedzą się tego uczestnicy warsztatów, poznają też kilka szybkich i efektownych przepisów na pyszne i proste dania ze szparagami w roli głównej.

Zaczną od klasyki - szparagów z jajkiem w koszulce, z sosem holenderskim. Przygotują także parmezanowe frytki ze szparagów, zielony krem szparagowy, lekką tartę oraz aromatyczne risotto ze szparagowymi główkami. Na koniec warsztatów słodki akcent z owoców sezonowych.

Warsztaty poprowadzi Joanna Kozłowska, dziennikarka, specjalista public relations, blogerka, a przede wszystkim pasjonatka gotowania. Od ponad dwóch lat prowadzi bloga Na Cztery Widelce i klub kolacyjny o tej samej nazwie. Początek zajęć 19 maja o godz. 18.00.

Szczegóły: Warsztaty kulinarne - "Sezonownik" - szparagi

Anna Dycha
anna.d@bialystokonline.pl
1438 osób online
Wersja mobilna BiałystokOnline.pl
Polityka prywatności | Polityka cookies
Copyright © 2001-2024 BiałystokOnline Sp. z o.o.
Adres redakcji: ul. Sienkiewicza 49 lok. 311, Białystok, tel. 85 746 07 39