POLECAMY
Szparagom będą poświęcone najbliższe warsztaty kulinarne w Atutach. Odbędą się 19 maja.
Szparagi są skarbnicą witamin i minerałów, poleca się je kobietom w ciąży, są też znanym na całym świecie afrodyzjakiem, a przy tych wszystkich zaletach i wspaniałym smaku ich 100 g ma jedynie 18 kcal. Wszyscy je kochają, ale nie każdy wie, jak je przyrządzić, by pozostały jędrne i chrupiące. Dowiedzą się tego uczestnicy warsztatów, poznają też kilka szybkich i efektownych przepisów na pyszne i proste dania ze szparagami w roli głównej. Zaczną od klasyki - szparagów z jajkiem w koszulce, z sosem holenderskim. Przygotują także parmezanowe frytki ze szparagów, zielony krem szparagowy, lekką tartę oraz aromatyczne risotto ze szparagowymi główkami. Na koniec warsztatów słodki akcent z owoców sezonowych. Warsztaty poprowadzi Joanna Kozłowska, dziennikarka, specjalista public relations, blogerka, a przede wszystkim pasjonatka gotowania. Od ponad dwóch lat prowadzi bloga Na Cztery Widelce i klub kolacyjny o tej samej nazwie. Początek zajęć 19 maja o godz. 18.00. Szczegóły: Warsztaty kulinarne - "Sezonownik" - szparagi
Anna Dycha
anna.d@bialystokonline.pl
Aktualności 19:00
Aktualności 17:00
Kultura i Rozrywka 15:10
Aktualności 15:00
Biznes 14:10
Sport 14:10
Sport 13:11
Masz ciekawy temat?
Wiesz, że zdarzyło się coś interesującego w Białymstoku lub okolicy? Chcesz abyśmy o czymś napisali?
Napisz do nas
Więcej informacji