POLECAMY
W budynku po Dawnym Domu Handlowym Nowy pojawiły się pierwsze urządzenia.
Prace w budynku przy Rynku Kościuszki 11 nabierają tempa. W piwnicach stoją już tankofermentatory służące do produkcji piwa. Piętnaście stalowych tanków zmieści 15 tysięcy litrów piwa. - Montowanie tankofermentatorów to pierwszy etap. Dostarczanie urządzeń jest już możliwe, ponieważ pomieszczenia do przechowywania zbiorników są już wykończone. W tym przypadku są to piwnice, które świetnie nadają się do magazynowania tego typu akcesorium – mówi Zbigniew Milczarek, współwłaściciel Minibrowary.pl, firmy, która instaluje przyrządy do produkcji i fermentacji piwa. Sprzęt dostarczono z Piotrkowa Trybunalskiego. W kolejnym etapie do Białegostoku przyjedzie serce browaru, czyli miedziane kadzie warzelne. Do września powstanie tu browar restauracyjny. Otworzy się tu także hotel Royal & SPA. Będzie miał cztery gwiazdki, basen i salon SPA na dachu. Budynek po Dawnym Domu Handlowym Nowym kupiła firma Mep-Pol.
Dorota Mariańska
dorota.marianska@bialystokonline.pl
Kryminalne 10:10
Sport 09:40
Kultura i Rozrywka 08:24
Rodzina 08:00
Aktualności 08:00
Sport 08:00
Praca 08:00
Masz ciekawy temat?
Wiesz, że zdarzyło się coś interesującego w Białymstoku lub okolicy? Chcesz abyśmy o czymś napisali?
Napisz do nas
Więcej informacji