POLECAMY
Na to pytanie odpowiedzi poszukiwać będą uczestnicy konferencji organizowanej w sobotę, 6 listopada. Będą wśród nich osoby na diecie bezglutenowej, pedagodzy, lekarze, osoby zajmujące się gastronomią.
Celiakia to schorzenie polegające na występowaniu zaburzeń trawienia i wchłaniania jelitowego związanych z nietolerancją glutenu zawartego w zbożach. Osoby cierpiące na celiakię stosują dietę bezglutenową. Podczas konferencji organizowanej w Zespole Szkół Gastronomicznych w Białymstoku przy ul. Knyszyńskiej 12 (świetlica na parterze) m.in. lekarz gastrolog z UDSK w Białysmtoku opowie, jak zdiagnozować chorobę i jaki jest jej przebieg, rodzic chorego dziecka podzieli się swoimi doświadczeniami, a psycholog skupi się na problemach osób wymagających stosowania specjalistycznej diety. Będzie też można spróbować potraw przygotowanych przez uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych. Konferencja rozpocznie się o godz. 10.30 i potrwa do 13. Udział w niej jest bezpłatny. Organizatorzy proszą o potwierdzenie swojego udziału do 4 listopada. Kontakt - elababicz@interia.pl, tel. 698035173.
andy
24@bialystokonline.pl
Aktualności 17:30
Zdrowie 15:08
Aktualności 15:00
Aktualności 13:00
Kultura i Rozrywka 12:10
Biznes 12:00
Aktualności 10:30
Masz ciekawy temat?
Wiesz, że zdarzyło się coś interesującego w Białymstoku lub okolicy? Chcesz abyśmy o czymś napisali?
Napisz do nas
Więcej informacji