POLECAMY
Po zimowej przerwie, przyszedł czas na otwarcie sezonu wiosenno-letniego. Niektóre lokale już goszczą w swoich ogródkach klientów, inne są właśnie w trakcie rozstawiania stolików i parasoli.
To dobra wiadomość, szczególnie dla miłośników spędzania czasu na wolnym powietrzu. Wiosna już trwa, pogoda z każdym dniem staje się coraz ładniejsza, w związku z tym restauratorzy powoli rozkładają swoje ogródki. Na białostockim Rynku Kościuszki wiele restauracji już uporało się z rozstawieniem stolików i parasoli, inne są jeszcze w trakcie. Osoby, które po Wielkanocy będą miały dość świątecznego jedzenia, mogą bez problemu udać się do centrum, gdzie większość lokali będzie otwarta. Białostoczanie oraz turyści w sercu miasta mogą skosztować wielu dań - zarówno kuchni podlaskiej, jak i włoskiej pizzy, czy japońskiego sushi. Nie brakuje także kawiarni oferujących m.in. lody, a także barów serwujących ciekawe drinki i inne wyskokowe trunki. W ubiegłym roku sezon na ogródki rozpoczął się później - w połowie maja. Wszystko przez lockdown, podczas którego restauracje zamknięto na pół roku. Otwarcie ogródków było powrotem do normalności.
Malwina Witkowska
malwina.witkowska@bialystokonline.pl
Aktualności 15:00
Kultura i Rozrywka 14:45
Biznes 13:00
Drogówka 12:50
Sport 11:28
Kulinaria 11:07
Aktualności 10:30
Masz ciekawy temat?
Wiesz, że zdarzyło się coś interesującego w Białymstoku lub okolicy? Chcesz abyśmy o czymś napisali?
Napisz do nas
Więcej informacji