POLECAMY
To był podwójny jubileusz - 15 lat działalności Hotelu Podlasie i 10 lat restauracji Lipcowy Ogród. W sobotę (3.11) właściciele wraz z pracownikami świętowali podczas specjalnej gali.
Firma Hass rozpoczęła historię z hotelarstwem w roku 2003 kupując funkcjonujący wówczas hotel robotniczy - Beton Stal. Właściciele mieli wiele odwagi i wiary w realizację założonych celów, gdyż odkupiony obiekt nie miał przerwy w działalności. Zmieniona została jedynie nazwa na AWA Park. W trakcie działalności podejmowano kroki związane z wyposażeniem pokoi i stworzeniem obiektu, do którego goście będą wracać. Dwa lata później zdecydowano o zaktualizowaniu nazwy na Zajazd Podlasie. W 2009 roku obiekt został skategoryzowany. Od tego momentu działa już jako Hotel Podlasie. W roku 2008 rozpoczęła działalność restauracja Lipcowy Ogród. W ciągu 10 lat miała ona dwóch szefów kuchni - od 2008 roku był nim Tomasz Siwkowski, zaś od 2016 roku jest nim Rafał Goździk. Restauracja zachwyca subtelnym wystrojem i niezwykłą atmosferą, a menu szefa kuchni sprawia, że goście chętnie tu wracają. W trakcie jubileuszowej gali nagrodzono pracowników w trzech kategoriach stażu pacy – 15 lat, 10 lat i 5 lat pracy w firmie. Właściciele podziękowali im za zaangażowanie oraz wkład włożony w budowanie tego miejsca. Nie brakowało wzruszających momentów. - Podczas wieczoru premierę miał również spot promocyjny obiektu ukazujący największą jego wartość - pracowników, ponieważ to właśnie ludzie tworzą to miejsce - mówi Urszula Łaszczewska z Biura Obsługi Gości w Hotelu Podlasie i restauracji Lipcowy Ogród.
Anna Dycha
anna.d@bialystokonline.pl
Kultura i Rozrywka 09:04
Sport 09:01
Uroda 08:00
Sport 08:00
Aktualności 07:50
Aktualności 2025.12.04 19:20
Sport 2025.12.04 19:08
Masz ciekawy temat?
Wiesz, że zdarzyło się coś interesującego w Białymstoku lub okolicy? Chcesz abyśmy o czymś napisali?
Napisz do nas
Więcej informacji