POLECAMY
Marta Dymek, znana jaka Jadłonomia, poprowadzi warsztaty w Atutach. Odbędą się one w najbliższą sobotę (23.04).
Marta Dymek to blogerka, autorka kulinarnego bloga Jadłonomia.com. Od pięciu lat prowadzi swoją stronę, na której dzieli się wegańskimi przepisami oraz wskazówkami na temat roślinnego gotowania. Współpracowała z nowojorskim kwartalnikiem kulinarnym "Chickpea Magazine". Jej teksty publikowano w "Magazynie Smak", "Kukbuku", "Kuchni", "Świecie Win", "Ricie Baum" oraz magazynie "Vege". Prowadzi zajęcia na kierunku Food Studies na warszawskim Uniwersytecie SWPS. W listopadzie 2014 r. w księgarniach ukazała się jej pierwsza książka kulinarna "Kuchnia roślinna - 100 przepisów nie tylko dla wegan". Gotuje na antenie "Dzień Dobry TVN" oraz prowadzi wegańskie warsztaty kulinarne. 18 października 2015 r. na antenie Kuchni+ wystartował jej pierwszy autorski program telewizyjny "Zielona rewolucja Marty Dymek". Marta Dymek poprowadzi warsztaty w białostockich Atutach. Tym razem uczestnicy przygotują wegańskie burgery - nie tylko dla wegan. Upieką też bułeczki dyniowe, kotleciki ze słodkich buraków, soczewicy, pożywnej ciecierzycy i batatów, a także przygotują specjalne sosy. Na deser będzie czekoladowy pudding z awokado. Uwieńczeniem warsztatów będzie roślinna uczta. Początek o godz. 16.00. Szczegóły: Warsztaty kulinarne - wegańskie burgery z Jadłonomią
Anna Dycha
anna.d@bialystokonline.pl
Aktualności 2025.10.20 17:20
Praca 2025.10.20 15:00
Aktualności 2025.10.20 14:50
Kultura i Rozrywka 2025.10.20 14:40
Aktualności 2025.10.20 14:00
Sport 2025.10.20 13:35
Aktualności 2025.10.20 12:30
Masz ciekawy temat?
Wiesz, że zdarzyło się coś interesującego w Białymstoku lub okolicy? Chcesz abyśmy o czymś napisali?
Napisz do nas
Więcej informacji