POLECAMY
Food Trucki od kilku lat cieszą się w Białymstoku sporym zainteresowaniem. W tym roku apetyt na nie jest jeszcze większy, ponieważ wyostrzyły go pandemiczne obostrzenia.
W piątek (21.05) zaczął się Wiosenny Zlot Food Trucków. Kilkanaście aut z jedzeniem na wynos przyjechało do stolicy Podlasia po raz 14. Tym samym w Białymstoku zainaugurowany został 7 food truck-owy sezon. Organizatorzy szacują, że średnio na takie imprezy przychodzi kilka tysięcy osób. Nie wykluczone, że mimo pandemicznej rzeczywistości tak będzie i tym razem. Do końca weekendu (22-23.05), na parkingu przed Outletem Białystok (ul. Wysockiego 67), można spróbować potraw z kuchni meksykańskiej, tajskiej, japońskiej, ale także tradycyjnych amerykańskich burgerów i belgijskich frytek. W menu są m.in. lemoniada molekularna, azjatycki makaron chow mein, grillowane szaszłyki, lody tajskie czy bao i pierożki dim sum. Ceny to 20-35 zł za danie. Organizatorem zlotu są Outlet Białystok oraz organizacja FUTRAKI. Wstęp na wydarzenie jest wolny. Zobacz też: Wiosenny zlot food trucków
Dorota Mariańska
dorota.marianska@bialystokonline.pl
Aktualności 13:00
Kultura i Rozrywka 12:10
Biznes 12:00
Aktualności 10:30
Sport 08:59
Kultura i Rozrywka 08:10
Aktualności 08:00
Masz ciekawy temat?
Wiesz, że zdarzyło się coś interesującego w Białymstoku lub okolicy? Chcesz abyśmy o czymś napisali?
Napisz do nas
Więcej informacji