POLECAMY
Konkursy kulinarne z nagrodami, warsztaty, występy - a wszystko ze śledziem w roli głównej. Czas na III edycję Wielkiego Białostockiego Śledzikowania.
Uczestnicy imprezy przygotują potrawy ze śledzia. Jury przyzna nagrody biorąc pod uwagę smak potrawy, ekspozycję, związek potrawy z kulturą kulinarną Białegostoku. Dań będzie można skosztować. W programie niedzielnej imprezy w Folwarku Nadawki również warsztaty kulinarne, konkurs plastyczny dla dzieci, a także występ zespołu artystycznego. Nie zabraknie gawęd Andrzeja Lechowskiego i Andrzeja Fiedoruka. Swoją obecnością Święto Śledzia zaszczycą: Hanna Szymanderska, dziennikarka, autorka książek kucharskich oraz prezes Polskiej Akademii Smaku - Jan Babczyszyn. Więcej: Święto Śledzia
Anna Dycha
anna.d@bialystokonline.pl
Sport 13:23
Drogówka 12:30
Biznes 11:00
Zdrowie 11:00
Kulinaria 10:13
Aktualności 10:10
Kultura i Rozrywka 08:00
Masz ciekawy temat?
Wiesz, że zdarzyło się coś interesującego w Białymstoku lub okolicy? Chcesz abyśmy o czymś napisali?
Napisz do nas
Więcej informacji